ΑΘΗΝΑ
17:48
|
04.05.2024
Εκατοντάδες διαδήλωσαν χθες σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα, χθες ενάντια στην επίσκεψη Μπλίνκεν.
Η αυτοκινητοπομπή είχε ξεκινήσει την Παρασκευή από την Κωνσταντινούπολη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η τουρκική αστυνομία εκτόξευσε δακρυγόνα για να διαλύσει το «κονβόι ελευθερίας» που ξεκίνησε από την Κωνσταντινούπολη την Παρασκευή και έφτασε σήμερα Κυριακή έξω από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, που στεγάζει όπλα και στρατεύματα των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η συγκέντρωση διοργανώθηκε από την τουρκική μη κυβερνητική οργάνωση IHH, η οποία  το 2010 είχε ναυλώσει το πλοίο Μαβί Μαρμαρά που δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση των Ισραηλινών κομάντο, στην πορεία του προς τη Λωρίδα της Γάζας.

Στη δήλωσή του ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ανθρωπιστικής Βοήθειας IHH, Μπουλέντ Γιλντιρίμ, είπε ότι οι ενέργειές τους δεν αφορούν μόνο την βάση του Ινσιρλίκ αλλά και όλες τις αμερικανικές βάσεις στον κόσμο.

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν επίσης στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα, χθες Σάββατο, μια ημέρα πριν από την επίσκεψη Μπλίνκεν στην Τουρκία.

Στο πάρκο Σαραχάν της Κωνσταντινούπολης, κρατούσαν πανό που έγραφαν, «Blinken, ο συνεργός της σφαγής. Φύγε από την Τουρκία», με μια φωτογραφία του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπένταζαμιν Νετανιάχου και το Άντονι Μπλίνκεν μαζί με το κόκκινο σημάδι «X».

Στην τουρκική πρωτεύουσα, διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας αφίσες που έγραφαν: «Το Ισραήλ βομβαρδίζει νοσοκομεία, ο Μπάιντεν το χρηματοδοτεί».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Ένας νεκρός από πυροβολισμούς στη δυτική Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα