ΑΘΗΝΑ
15:12
|
06.05.2024
Τις βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου παρουσίασε σήμερα ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος.
Κέντρο Ψυχικής Υγείας Περιστερίου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε αλλαγές των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας προσανατολίζεται το υπουργείο Υγείας σύμφωνα με το νομοσχέδιο που παρουσίασε σήμερα ο αρμόδιος υφυπουργός, Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Ο Βαρτζόπουλος αφού αναφέρθηκε στον κατακερματισμό των υπηρεσιών ψυχικής υγείας, ανέφερε πως είναι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο ενός νέου «εθνικού σχεδίου δράσης» με ειδική μέριμνα «για όλες τις πληθυσμιακές ομάδες», τον αποστιγματισμό, την ενδυνάμωση των ψυχικά ασθενών και την έγκαιρη αντιμετώπιση καταστάσεων κρίσης.

Ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος

Ισχυρίστηκε πως θα δοθεί προτεραιότητα στην μετεξέλιξη των ασύλων σε «δίκτυα κοινοτικών υπηρεσιών».

Στο νομοσχέδιο συμπεριλαμβάνονται ρυθμίσεις όπως:

  • Σύσταση Εθνικού Δικτύου Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας που θα διαρθρώνεται σε 7 Περιφερειακά Δίκτυα, που θα λειτουργούν στις Διοικήσεις Υγειονομικών Περιφερειών.
  • Στα Περιφερειακά Δίκτυα θα ενταχθούν ως αποκεντρωμένες μονάδες τα ψυχιατρικά νοσοκομεία, οι ψυχιατρικές κλινικές των γενικών νοσοκομείων, τα Κέντρα Ψυχικής Υγείας και οι Μονάδες Ψυχικής Υγείας.
  • Παροχή ποιοτικών υπηρεσιών ψυχικής υγείας στα σωφρονιστικά καταστήματα ενηλίκων, όπως και εναλλακτικών σωφρονιστικών δυνατοτήτων σε παραβατικούς εφήβους.
  • Αλλαγές στο τομέα αντιμετώπισης των εξαρτήσεων με τη σύσταση Εθνικού Οργανισμού Πρόληψης και Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων, στον οποίο εντάσσονται όλοι οι, μέχρι σήμερα, εγκεκριμένοι οργανισμοί και φορείς αντιμετώπισης των εξαρτήσεων.
  • Δημιουργείται Πληροφοριακό Σύστημα Επιδημιολογικής Καταγραφής και Θεραπευτικής Διαχείρισης για τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Εγκεφαλικό επεισόδιο υπέστη ο δημοσιογράφος Πάρις Καρβουνόπουλος

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Εκστρατεία με επικεφαλής τη Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα