ΑΘΗΝΑ
01:42
|
04.05.2024
Η υπουργός Εσωτερικών της Συντηρητικής κυβέρνησης σχεδιάζει να επιβάλει κυρώσεις στους άστεγους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών, Σουέλα Μπρέιβερμαν, της κυβέρνησης του Συντηρητικού Κόμματος, σε ανάρτηση της στο X, όπου απαντά στη κριτική που της γίνεται για την «επίθεση» που εξαπολύει κατά των αστέγων, χαρακτήρισε «επιλογή τρόπου ζωής» τη διαμονή σε σκηνές.

Η υπουργός Εσωτερικών της Συντηρητικής κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να επιβάλει νέες κυρώσεις στην Αγγλία και την Ουαλία για τους άστεγους που οι αρχές υποστηρίζουν ότι έχουν «απορρίψει» κρατική βοήθεια, ξεκινώντας με την απομάκρυνση των σκηνών από τους δρόμους. Οι απόψεις της έχουν ήδη δει εκτεταμένες αντιδράσεις από φιλανθρωπικές οργανώσεις και πολιτικούς από αντίπαλα κόμματα.

«Αυτούς που επιθυμώ να σταματήσω, και αυτό που επιθυμεί η πλειοψηφία των νομοταγών πολιτών, είναι αυτούς που προκαλούν σύγχυση και ανησυχία στους υπολοίπους πολίτες, στήνοντας σκηνές σε δημόσιους χώρους, ζητιανεύοντας, κλέβοντας, κάνοντας χρήση ναρκωτικών, πετώντας σκουπίδια και καταστρέφοντας τις κοινότητες μας», δήλωσε η Μπρέιβερμαν.

Η Άντζελα Ρέινερ, του Εργατικού Κόμματος, σχολιάζοντας τις κινήσεις της κυβέρνησης, δήλωσε πως «μετά από 13 χρόνια στην εξουσία, οι συντηρητικοί είναι οι μόνοι που ευθύνονται και όχι οι άστεγοι στους δρόμους».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα