ΑΘΗΝΑ
07:04
|
20.05.2024
Θέση μάχης απέναντι στην Open AI της Microsoft παίρνει η γερμανική νεοφυής εταιρία Aleph Alpha στο πλαίσιο του ανταγωνισμού στην Τεχνητή Νοημοσύνη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κοινοπραξία με κεφάλαια εκκίνησης 500 εκατομμύρια δολάρια ανακοίνωσε απόψε η γερμανική νεοφυής εταιρία Aleph Alpha με στόχο να παρατάξει τις δυνάμεις και τα μελλοντικά τεχνολογικά επιτεύγματά της απέναντι στο «οπλοστάσιο» του εργαστηρίου   Τεχνητής Νοημοσύνης Open AI  της Microsoft.

Τα 500 εκατ. δολάρια συγκεντρώθηκαν από ομάδα επενδυτών μεταξύ των οποίων είναι οι εταιρίες  Bosch, Hewlett Packard Enterprise, η εταιρία «Innovation Park Artificial Intelligence» (Ipai) και ο όμιλος Schwarz Group, που είναι ο μεγαλύτερος στον τομέα των λιανικών πωλήσεων στην Ευρώπη και ιδιοκτήτης των Lidl και Kaufland.

Εθνική Κυριαρχία Δεδομένων

Μεγάλο μέρος της προσπάθειας της Aleph Alpha αφορά τεχνολογία για ένα concept που είναι γνωστό ως  «εθνική κυριαρχία δεδομένων» (data sovereignty) δηλαδή ότι τα data που αποθηκεύονται σε μία συγκεκριμένη χώρα, υπόκεινται και στο νομοθετικό πλαίσιο της συγκεκριμένης χώρας.

Σε ευρωπαϊκό πλαίσιο, αυτό σημαίνει ότι τα δεδομένα που θα στηρίζουν τα μοντέλα AI θα αποθηκεύονται στην Ευρώπη και όχι στις ΗΠΑ.

Η ιδέα αυτή έχει κερδίσει έδαφος μεταξύ Ευρωπαίων πολιτικών και νομοθετών που θέλουν να διασφαλίσουν ότι δεν θα είναι στο έλεος των ΗΠΑ όσον αφορά στην αποθήκευση και επεξεργασία δεδομένων.

Τα μοντέλα της Aleph Alpha μπορούν ήδη να επικοινωνήσουν στα γερμανικά, τα γαλλικά, τα ισπανικά, τα ιταλικά και τα αγγλικά. Εκπαιδεύονται επίσης με δεδομένα από την πλειονότητα των γλωσσών, που εμφανίζονται σε έγγραφα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βόρεια Κορέα: Δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου με νέο σύστημα καθοδήγησης

Χεζμπολάχ: Αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων στην σύγκρουση με Ισραήλ

Καναδικές Μυστικές Υπηρεσίες: Το TikTok είναι δίαυλος μεταφοράς δεδομένων στην Κίνα

Google: Η αναζήτηση αλλάζει και έρχεται η τεχνητή νοημοσύνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα