ΑΘΗΝΑ
02:16
|
28.04.2024
«Ο αντισημιτισμός είναι απέναντι στις αξίες που υπηρετούμε» δήλωσε ο Υπουργός.
ο Κυριάκος Πιερρακάκης στη συνάντηση τα μέλη του Προεδρείου του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κατά τη συνάντηση του με το Προεδρείο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, αναφερόμενος στην ανακοίνωση της ΟΛΜΕ σχετικά με τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή, δήλωσε πως «ο αντισημιτισμός – και κάθε μορφής τυφλός φανατισμός – είναι απέναντι στις αξίες που υπηρετούμε, γι’ αυτό και το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ήδη βρίσκεται στη διαδικασία υλοποίησης ενός εθνικού σχεδίου για την καταπολέμησή του, όπως έχει, εξάλλου, ήδη εξαγγελθεί στις προγραμματικές δηλώσεις».

Συναντήθηκα σήμερα με τα μέλη του Προεδρείου του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας με αφορμή πρόσφατη ανακοίνωση…

Posted by Kyriakos Pierrakakis on Monday, November 6, 2023

Σε ανακοίνωση προχώρησε το ΚΚΕ, απαιτώντας την απόσυρση της δήλωσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κόμματος:

Ο ανεκδιήγητος υπουργός Παιδείας κ. Πιερακάκης, ανακάλυψε “αντισημιτισμό” στην ανακοίνωση της ΟΛΜΕ και στη μέρα δράσης και αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, που μέχρι τώρα μετράει 10000 νεκρούς, ανάμεσα στους οποίους και περίπου 4000 παιδιά. Τον ενημερώνουμε ότι, όπως και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού τάσσεται υπέρ του δίκιου των Παλαιστινίων, έτσι και οι εκπαιδευτικοί τάσσονται με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας και διαδηλώνουν για το αυτονόητο και ανθρώπινο: Να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα και να αποκτήσουν οι Παλαιστίνιοι πατρίδα σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ.
Η προφανής απομόνωση της κυβέρνησης από το λαϊκό αίσθημα και η συνακόλουθη προσπάθειά της να επιβληθεί σιωπητήριο για τη γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, θα γυρίσει μπούμερανγκ στους εμπνευστές της.
Το ΚΚΕ απαιτεί ο υπουργός Παιδείας να αποσύρει εδώ και τώρα τις απαράδεκτες και ποινικά κολάσιμες κατηγορίες για “αντισημιτισμό” απέναντι στην ΟΛΜΕ και τους εκπαιδευτικούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα