ΑΘΗΝΑ
06:18
|
05.05.2024
Το περιστατικό συνέβη το περασμένο Σάββατο, ενώ στο συγκεκριμένο τμήμα φαίνεται πως είχαν προηγηθεί κάποιες εργασίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ύστερα απ την πτώση τμήματος οροφής στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» στη Θεσσαλονίκη, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά στο πόδι ένας ειδικευόμενος γιατρός,δόθηκε εντολή στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης, ώστε να παραγγείλει τη διενέργεια της έρευνας, από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Σμυρνή.

Ο σκοπός της έρευνας είναι να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται τα εξής αδικήματα: παραβίαση κανόνων οικοδομικής από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και σωματική βλάβη από αμέλεια.

Το περιστατικό συνέβη το περασμένο Σάββατο στους κοιτώνες των γιατρών, ενώ στο συγκεκριμένο τμήμα φαίνεται πως είχαν προηγηθεί κάποιες εργασίες που ολοκληρώθηκαν στα μέσα του προηγούμενου μήνα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την διοίκηση του νοσοκομείου, «μέρος της ψευδοροφής αποκολλήθηκε και πέφτοντας τραυμάτισε ελαφρά ειδικευόμενο ιατρό στο πόδι. Το συμβάν έχει καταγραφεί και θα ακολουθήσει η αναγγελία του εργατικού ατυχήματος στην πλατφόρμα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις».

Στην ανακοίνωση τονίζεται μεταξύ άλλων ότι το νοσοκομείο «επιφυλάσσεται να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια εναντίον της κατασκευάστριας εταιρείας για κακοτεχνία και ήδη έχουν προχωρήσει οι σχετικές ενέργειες», εξηγώντας πως «την Δευτέρα 25/9/2023 ξεκίνησαν οι εργασίες για την αποκατάσταση της στεγανότητας της κεραμοσκεπής και την αντικατάσταση της ψευδοροφής στους κοιτώνες των ιατρών στο δεύτερο όροφο του νεοκλασικού κτηρίου του ΓΝΘ Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ. Οι εργασίες διήρκεσαν έως τις 14/10/2023».

Η έρευνα, σύμφωνα με πληροφορίες, στρέφεται κατά των υπευθύνων της κατασκευάστριας εταιρείας που ανέλαβε τις εργασίες. Στην παραγγελία του, ο εισαγγελέας ζητεί επίσης να προσκομιστούν η πραγματογνωμοσύνη και τα έγγραφα ανάθεσης – εκτέλεσης του έργου. Την προκαταρκτική έρευνα αναμένεται να φέρει εις πέρας Πταισματοδίκης.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα