ΑΘΗΝΑ
20:59
|
05.05.2024
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος τόνισε πως «η χώρα έχει ανάγκη από έσοδα».
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω


ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, κατά την διάρκεια συνεδρίου, ζήτησε την επανεξέταση όλων των φοροαπαλλαγών από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας διότι, όπως είπε, «η χώρα έχει ανάγκη από έσοδα».

Μιλώντας στο συνέδριο που διοργάνωσε ο Κύκλος Ιδεών, ο πρώην υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η Ελλάδα «επέστρεψε από το χείλος του γκρεμού και αποτελεί πλέον διεθνές success story».

Ο διοικητής της τράπεζας τόνισε ότι η παραοικονομία στην Ελλάδα ξεπερνάει τα 40 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ, όπως είπε, θα πρέπει να επανεξεταστεί η κοινωνική χρησιμότητα των υφιστάμενων φοροαπαλλαγών αμφισβητώντας το κατά πόσο αυτές αφορούν τους πραγματικά ευάλωτους.

Συνέστησε ακόμα τη συνέχιση της «ορθόδοξης δημοσιονομικής πολιτικής» προκειμένου ο Προϋπολογισμός να διπλασιάσει το πρωτογενές του πλεόνασμα στο 2% του ΑΕΠ μέχρι το 2024, προσθέτοντας ότι το δημόσιο χρέος μειώνεται ραγδαία, εκτιμώντας ότι οι πραγματικοί μισθοί στη χώρα θ΄αυξηθούν εντός του έτους.

Αναφορικά με τις τράπεζες, εκτιμά ότι είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες και εξέφρασε την προσδοκία να εμφανιστούν και άλλοι στρατηγικοί επενδυτές για την Εθνική και Τράπεζα Πειραιώς.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Ο Πούτιν συγχαίρει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς την Κυριακή του Πάσχα

Νετανιάχου: Αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος στη Γάζα, η Χαμάς θα παραμείνει στην εξουσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα