ΑΘΗΝΑ
16:22
|
27.04.2024
Πληροφορίες εμφανίζουν την Ελλάδα να έχει δώσει την αρχική συγκατάθεσή της για τη μεταφορά 100.000 προσφύγων σε στρατόπεδα που ήδη ετοιμάζονται κυρίως στη Δυτική Ελλάδα.
Εκτοπισμένοι πολίτες της Γάζας σε σκηνές του ΟΗΕ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα νέο μεγάλο έγκλημα, εις βάρος και των Παλαιστινίων, αλλά και των πιο ζωτικών ελληνικών εθνικών συμφερόντων, ετοιμάζεται να διαπράξει η κυβέρνηση της Αθήνας, εφόσον αληθεύουν οι διασταυρωμένες από πολλές πλευρές πληροφορίες ότι έχει ήδη δώσει την αρχική συγκατάθεσή της για τη μεταφορά εκατό χιλιάδων προσφύγων σε στρατόπεδα που ήδη ετοιμάζονται κυρίως στη Δυτική Ελλάδα. Το γεγονός επιβεβαίωσαν και ανώνυμες κυβερνητικές πηγές που μίλησαν στην εφημερίδα «Πελοπόννησος». Ιδιαίτερο πρόγραμμα θα υπάρξει για τους ασυνόδευτους ανηλίκους, αρμοδιότητα για την οποία έχει επιδείξει μεγάλο ενδιαφέρον, ήδη από το παρελθόν, ο ίδιος ο πρωθυπουργός προσωπικά.

Μια τέτοια μεταφορά των Παλαιστινίων στην Ελλάδα θα μας εμπλέξει κατά εντελώς άμεσο τρόπο στη μεσανατολική διαμάχη. «Θα πρόκειται για πολύ μεγάλο έγκλημα και θέλω να πιστεύω ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να κάνει κάτι τέτοιο», μας λέει ένας από τους εμπειρότερους πρώην υπουργούς Εξωτερικών. Αυτό ήταν, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες διπλωματικές πηγές και το αντικείμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο υπουργός Εξωτερικών και «γεράκι» των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν με τον κ. Μητσοτάκη, ενώ το θέμα της «μεταφοράς» των Παλαιστινίων και το συνδεόμενο με αυτό θέμα του «θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαύλου», συζητήθηκαν από τον ίδιο με τον Κύπριο πρόεδρο κ. Χριστοδουλίδη και τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα, με τον τελευταίο να αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε μεταφορά Παλαιστινίων στο έδαφος της χώρας του. Την ίδια στάση τηρεί μέχρι τώρα και η Αίγυπτος, παρά τις φημολογούμενες υποσχέσεις των Αμερικανών να της διαγράψουν τα χρέη σε περίπτωση που συγκατατεθεί.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο στενότατα συνδεδεμένος με το Ισραήλ πρόεδρος της Γαλλίας προσκάλεσε τον Μητσοτάκη στη διεθνή διάσκεψη για τη Γάζα που οργανώνει η Γαλλία. Η υπόθεση της εκτόπισης Παλαιστινίων στην Ελλάδα συνδέεται εμμέσως και με την υπόθεση δημιουργίας θαλάσσιου «ανθρωπιστικού» διαδρόμου προς τη Γάζα. Υποτίθεται ότι θα πάνε μεταξύ άλλων έξω από τη Γάζα πλωτά νοσοκομεία και θα δημιουργηθεί υπό τον πλήρη έλεγχο του Ισραήλ θαλάσσιος διάδρομος για τη μεταφορά «ανθρωπιστικής βοήθειας». Τίποτα από αυτά δεν είναι απαραίτητο για ανθρωπιστικούς λόγους. Η βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους της Γάζας μπορεί να εξασφαλιστεί μέσω της Αιγύπτου. Και είναι κάπως οξύμωρο το Ισραήλ να λέει ότι θέλει να βοηθήσει τους Παλαιστίνιους, στους οποίους έχει κόψει το ρεύμα, το νερό, τα τρόφιμα και τα φάρμακα, ενώ γκρεμίζει δια βομβαρδισμού τα νοσοκομεία τους και τις πιο στοιχειώδεις υποδομές. Εν πάση περιπτώσει, όποιος θέλει να βοηθήσει μπορεί ήδη να το κάνει, εφόσον το επιτρέψει το Ισραήλ, μέσω της Αιγύπτου. Ο θαλάσσιος διάδρομος όμως είναι χρήσιμος αν πρόκειται δια αυτού όχι να πάει βοήθεια στους Παλαιστίνιους, αλλά να φύγουν οι ίδιοι από τη Γάζα!

Το πρόγραμμα θα εμφανισθεί ως δήθεν «φιλοξενία προσφύγων», στην πραγματικότητα όμως συνιστά συνέργεια στην εκτόπιση των Παλαιστινίων της Γάζας (ή και της Δυτικής ‘Οχθης). Συγκατάθεση σε τέτοιο πρόγραμμα σημαίνει συνεργασία της Ελλάδας στο έγκλημα της εθνοκάθαρσης, έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που συντελείται τώρα στην Παλαιστίνη. Ο ίδιος ο κ. Νετανιάχου το προδιέγραψε εξάλλου προτού καν εκδηλωθεί η επίθεση της Χαμάς, όταν εμφανίστηκε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, τον Σεπτέμβριο, επιδεικνύοντας ένα χάρτη στον οποίο όλη η Παλαιστίνη περιλαμβανόταν στην επικράτεια του Ισραήλ.

Είμαστε πολύ περίεργοι να δούμε αν θα υπάρξει κάποια έγκαιρη και σοβαρή αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ και από το ΠΑΣΟΚ, ή αν, και για τη δική τους ηγεσία, ισχύει το δόγμα «Πρώτα το Ισραήλ» που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητστοάκη. Ανάλογο δόγμα («Πρώτα η Αμερική») ακολούθησε και στο Ουκρανικό η κυβέρνηση της ΝΔ, αφοπλίζοντας τα ελληνικά νησιά και καταστρέφοντας τις ελληνορωσικές σχέσεις, αμφότερα προς μέγιστο όφελος της Τουρκίας, προκειμένου να συνδράμει το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, αλλά και να ικανοποιήσει τους Αμερικανούς που δεν θέλουν καμία σχέση της Αθήνας με τη Μόσχα.

Να σημειώσουμε ότι το σχέδιο εκτόπισης των Παλαιστινίων σε χώρες της Νότιας Ευρώπης και της Βόρειας Αφρικής, περιλαμβανομένης της Ελλάδας, πρωτοεμφανίστηκε ως μία από τις δυνατότητες σε έγγραφο των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών που δημοσιεύτηκε στις 13 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με όλες τις υπάρχουσες ενδείξεις η μόνη χώρα που έχει καταρχήν συμφωνήσει σε τέτοιο σχέδιο είναι η Ελλάδα.

Διπλωματικές πηγές υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει αντίθετα σχέδιο μεταφοράς Παλαιστινίων στην Κύπρο. Και αυτό γιατί η Κύπρος θεωρείται, αν και τύποις ανεξάρτητη, ήδη τμήμα επί της ουσίας του «Μεγάλου Ισραήλ», το «δεύτερο Ισραήλ», όπως το ονομάζει η έγκυρη ισραηλινή Haaretz σε ρεπορτάζ της για τους Εβραίους που αγοράζουν τα πάντα στην Κύπρο. Και είναι φυσικό για τους Ισραηλινούς να μη θέλουν εγκατάσταση Παλαιστινίων σε μια χώρα που ήδη υπολογίζουν ως δική τους. Αντίθετα θα συνεχιστεί και θα ενταθεί το κύμα μετοικήσεων στο νησί Ισραηλινών πολιτών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εάν οι ΗΠΑ κατασχέσουν τα παγωμένα αποθέματα της Ρωσίας, η Μόσχα μπορεί να απαντήσει ανάλογα

Σακελλαρίδης: «Το σημαντικό για τη Νέα Αριστερά, είναι να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό»

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Κρεμλίνο: Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για συνομιλίες με το Κίεβο αυτή τη στιγμή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα