ΑΘΗΝΑ
06:38
|
28.04.2024
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως «τέτοιο συμβάν δεν συνέβη ποτέ» και πως η Πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα διαψεύδει «κατηγορηματικά» τις σχετικές πληροφορίες.
Τελικά, ο Μαχμούτ Αμπάς δεν τέθηκε στο στόχαστρο επίθεσης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η παλαιστινιακή πρεσβεία στην Αθήνα διέψευσε απόψε πως έγινε επίθεση ενόπλων σε μέρος της αυτοκινητοπομπής του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούτ Αμπάς, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπως είχαν μεταδώσει νωρίτερα σήμερα το απόγευμα τουρκικά ΜΜΕ.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως «τέτοιο συμβάν δεν συνέβη ποτέ» και πως η Πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα διαψεύδει «κατηγορηματικά» τις σχετικές πληροφορίες.

Αναφορικά με σημερινά δημοσιεύματα στα Ελληνικά ΜΜΕ περί ένοπλης επίθεσης στο προεδρικό κονβόι αυτοκινήτων στη Ραμάλα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, η Πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα τα διαψεύδει κατηγορηματικά.

Τέτοιο συμβάν δεν συνέβη ποτέ.

Η είδηση είχε μεταδοθεί μόνον από τουρκικά ΜΜΕ και όχι από παλαιστινιακά ή αραβικά.

Υπήρχε δε εκτενής αναφορά στην πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση και τις αιχμές που άφηνε σε βάρος του Παλαιστίνιου Προέδρου ζητώντας του να έρθει σε πλήρη ρήξη με τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις στη Δυτική Όχθη.

Αξίζει από την άλλη να επισημανθεί η ακόλουθη «σύμπτωση»: Η φήμη περί ρίψης πυρών σε μέρος του κομβόι του Παλαιστίνιου Προέδρου κυκλοφόρησε ενώ νωρίτερα σήμερα ανακοινώθηκε η άφιξη του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, στην Άγκυρα και η πιθανή συνάντησή του, αργότερα απόψε, με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Κατά ορισμένους πολιτικούς παρατηρητές, μία τέτοια συνάντηση ενδεχομένως να αποβεί καθοριστική για τις σχέσεις της Τουρκίας με τη Δύση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα