ΑΘΗΝΑ
19:42
|
02.05.2024
Η υπόθεση αναβλήθηκε ξανά για τον Ιανουάριο του 2024.
Δίκη Κορκονέα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απίστευτα πράγματα εξακολουθούν να συμβαίνουν στον Άρειο Πάγο, στη δίκη για την αναίρεση στο ελαφρυντικό που δόθηκε στον πρώην ειδικό φρουρό, Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο οποίος έχει αποφυλακιστεί από τον περασμένο Απρίλιο.

Αμέσως μετά την αναβολή της δίκης, για τις 9 Ιανουαρίου 2024, κι ενώ οι συνήγοροι Νίκος Κωνσταντόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου κατήγγειλαν μεθόδευση από την Πρόεδρο του δικαστηρίου κ, Κατσιμαγκλή, «εξασφαλίσει ένα δίμηνο ελευθερίας στον Κορκονέα», όπως είπαν, συνέβη κάτι αναπάντεχο:

Πετάχτηκε από το ακροατήριο κάποιος, που καθόταν στην πλευρά Kορκονέα και ενώ βρισκόταν εν εξελίξει η διαδικασία, φώναξε στην Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι, λειτουργεί προνομιακά στο δικαστήριο, σε βάρος άλλων συναδέλφων της, επειδή είναι επώνυμη και βουλευτής.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε να πληροφορηθεί σε ποια υπόθεση είναι δικηγόρος κι ενώ εκείνος δεν απαντούσε και προσπάθησε να απομακρυνθεί.

Μήπως είναι αστυνομικός της φρουράς κάποιου; Φώναζε η κ. Κωνσταντοπούλου στην δικαστική αίθουσα, αλλά απάντηση δεν πήρε.

Ο άγνωστος, που η εμφάνισή του και τα ρούχα του μόνο σε συνήγορο δεν παρέπεμπαν, έσπευσε να εξαφανιστεί. Και τότε ξεκίνησε ένα αναπάντεχο… κυνηγητό στους διαδρόμους του Ανωτάτου Δικαστηρίου, με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να ζητάει από τους αστυνομικούς τη σύλληψη του, γιατί του υποβάλλει μήνυση, ενώ ο Νίκος Κωνσταντόπουλος φώναζε «Χαφιέ».

Ο άγνωστος αρνήθηκε να επιδείξει δικηγορική ταυτότητα και δεν είπε το όνομά του, ενώ τον υποστήριζε ο συνήγορος Κορκονέα.

Λίγο νωρίτερα, η Πρόεδρος του ΣΤ Ποινικού Τμήματος, Αρειπαγίτης κ. Κατσιμαγκλή, ενώ είχε δηλώσει ότι, θα εκδοθεί σήμερα απόφαση, όταν επανήλθε το δικαστήριο στην έδρα, μετά τη διακοπή, ξαφνικά δήλωσε ότι… προτίθεται να κάνει δήλωση αποχής, για όσα ακούστηκαν σε βάρος της από τους συνηγόρους Νίκο και Ζωή Κωνσταντοπούλου, χωρίς ωστόσο να το δηλώνει εγγράφως, όπως υποχρεούται εκ του νόμου.

Τα λόγια της προκάλεσαν νέα, ισχυρότερη θύελλα αντιδράσεων από τους συνηγόρους υποστήριξης της κατηγορίας Νίκο και Ζωή Κωνσταντοπούλου, που ξέσπασαν φωνάζοντας για μεθόδευση, καθώς εκ του νόμου η δίκη θα πρέπει να αναβληθεί τουλάχιστον επί δίμηνο.

Κωνσταντοπούλου: Aνακοινώνετε προφορικά αίτηση αποχής, δηλαδή μεθοδεύετε την αναβολή της υπόθεσης επ΄ ωφελεία του κατηγορούμενου, που θα μείνει ελεύθερος ακόμη δύο μήνες;

Eίναι ντροπιαστικό αυτό που κάνετε. Συνεχίζετε να προεδρεύετε ενώ έχετε δηλώσει αποχή, εξυπηρετώντας τον κατηγορούμενο, που θα μείνει άλλους δύο μήνες εκτός φυλακής? Πού προβλέπεται η Πρόεδρος να δηλώνει ότι, έχει την πρόθεση να δηλώσει αποχή;

Kωνσταντόπουλος: Μετά από 50 χρόνια δικηγορίας, μαθαίνω πράγματα, που θα τα χαρακτήριζα τερτύπια. Η Δικονομία προβλέπει εχέγγυα για την προστασία του πολίτη απο τις αυθαιρεσίες. Η δήλωση αποχής δεν είναι πρόφαση της στιγμής, που υπονομεύει την αρχή της δίκαιης δίκης, με το δικαστή που εφαρμόζει τη Δικονομία ανάλογα με την προσωπική του θέληση. Πρωτοφανής πράγματα αυτά που συμβαίνουν στο Ανώτατο Δικαστήριο, σε μια υπόθεση που έχει προκαλέσει τεράστια ιστορικότητα.

Κωνσταντοπούλου: Kαταλήξαμε σε προσχηματική δήλωση αποχής, γι να εξασφαλιστεί η παραμονή εκτός φυλακής, του καταδικασμένου για ανθρωποκτονία. Εαν είχατε δηλώσει αποχή θα έπρεπε να έχουμε λάβει γνώση και εγγράφως…

Πρόεδρος: Θέλετε να δικαστείτε από μία Πρόεδρο, που είναι στημένη και μεροληπτεί;

To δικαστήριο διέκοψε εκ νέου.

Όταν επέστρεψε το δικαστήριο, η Πρόεδρος κ. Κατσιμαγκλή ανακοίνωσε την αναβολή της υπόθεσης για 9 Ιανουαρίου 2024, λέγοντας ότι, θα υποβάλλει δήλωση αποχής.

Οι συνήγοροι ξέσπασαν εκ νέου λέγοντας, πως είναι δυνατόν να ανακοινώνει αποχή, εφόσον έχει δηλώσει αποχή. Η πρόεδρος δεν απάντησε ποτέ και συνέχισε να εκφωνεί την επόμενη υπόθεση.

Κωνσταντοπούλου: Nτροπή σας. Εάν είχατε δηλώσει αποχή, θα είχατε κατέβει από την έδρα. Εσείς κ. Κατσιμαγκλή είσαστε ηθική αυτουργός της επόμενης δολοφονίας ενός παιδιού από αστυνομικό!

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιρανικές αντιδράσεις για ρεπορτάζ του BBC με αφορμή τον φόνο έφηβης διαδηλώτριας

Βούλα: Μια νεκρή και ένας τραυματίας από παράσυρση με μηχανή

Ένα νέο προηγούμενο: Για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά ως το Μεγάλο Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα