ΑΘΗΝΑ
21:55
|
20.05.2024
Η διάθεση όπλων αξίας 320 εκ. δολαρίων είχε εγκριθεί πριν μήνες, αλλά -όλως τυχαίως- υλοποιείται τώρα, καθώς οι νεκροί στη Γάζα ξεπερνούν τους 10.000.
Ατέλειωτα ερείπια οι πόλεις στη Λωρίδα της Γάζας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να μεταφέρουν φορτίο εξοπλισμού βομβών ακριβείας αξίας 320 εκατομμυρίων δολαρίων στο Ισραήλ, εν μέσω των αεροπορικών βομβαρδισμών στη Γάζα που έως τώρα έχουν κοστίσει τη ζωή περισσότερων από 10.000 Παλαιστινίων.

Η πώληση του Spice Family Gliding Bomb Assemblies – ενός τύπου κιτ βομβών ακριβείας που μπορεί να μετατρέψει τις μη κατευθυνόμενες βόμβες σε πυρομαχικά καθοδηγούμενα από GPS – στο Ισραήλ εγκρίθηκε από τις αρμόδιες επιτροπές του Κογκρέσου των ΗΠΑ πριν από αρκετούς μήνες, αλλά… όλως τυχαίως υλοποιείται τώρα, όπως αναφέρει το CNN.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενημέρωσε την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής και την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, για την μεταφορά Spice (Smart, Precise Impact Cost Effective) Family Gliding Bomb Assemblies για τελική χρήση από το Υπουργείο Άμυνας για το Ισραήλ.

Τα συγκεκριμένα όπλα παράγονται από τη Rafael USA, το αμερικανικό υποκατάστημα ενός από τους πιο εξέχοντες κατασκευαστές όπλων του Ισραήλ. Τα κιτ καθοδήγησης είναι παρόμοια με τα JDAM που παράγονται από τις ΗΠΑ. Τα JDAM – κοινά πυρομαχικά άμεσης επίθεσης – είναι επίσης κιτ πτερυγίων και διεύθυνσης που μετατρέπουν τις ακαθοδηγούμενες «χαζές» βόμβες σε κατευθυνόμενες «έξυπνες».

Οι ΗΠΑ άρχισαν να επισπεύδουν την παράδοση JDAM στο Ισραήλ λίγο μετά την έναρξη του πολέμου, δήλωσε ανώτερος αμυντικός αξιωματούχος στα τέλη Οκτωβρίου, κάτι που ήταν μία από τις κορυφαίες ανάγκες του Ισραήλ, μαζί με πυραύλους αναχαίτισης για τα συστήματα αεράμυνας του.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι είπε απόψε στο διάγγελμά του ο Νετανιάχου για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Ιρανικές Προεδρικές εκλογές στις 28 Ιουνίου

Γνήσιος σύμμαχος της Ελλάδας η Αίγυπτος, λέει ο Γεραπετρίτης

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο Πρόεδρος Μπάιντεν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα