ΑΘΗΝΑ
08:31
|
02.05.2024
Η υπουργός εξιστόρησε σήμερα μιλώντας σε δημοσιογράφους πώς την λήστεψαν κοντά στο Γιοχάνεσμπουργκ, όταν μια συμμορία έστησε καρτέρι στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε.
Η υπουργός Μεταφορών της Νότιας Αφρικής
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από πρώτο χέρι έμαθε σήμερα η Νοτιοαφρικανή υπουργός Μεταφορών Σιντισίουε Τσικούνγκα αυτό που παθαίνουν συχνά χιλιάδες συμπολίτες της από τα κυκλώματα αετονύχηδων ληστών που λυμαίνονται, σχεδόν ανενόχλητοι, τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας εδώ και δεκαετίες.

Η υπουργός εξιστόρησε σήμερα μιλώντας σε δημοσιογράφους πώς την λήστεψαν κοντά στο Γιοχάνεσμπουργκ, όταν μια συμμορία έστησε καρτέρι στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε και ακινητοποίησε τους σωματοφύλακές της κλέβοντάς τους (μεταξύ άλλων) και τα όπλα.

Όπως ανέφερε η υπουργός κινούνταν με το αυτοκίνητό της σε μια μεγάλη οδική αρτηρία, στα περίχωρα του Γιοχάνεσμπουργκ, όταν το όχημά της σταμάτησε ξαφνικά, επειδή κάποιοι είχαν ρίξει σκοπίμως καρφιά στον δρόμο.

«Το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε και οι εγκληματίες κατάφεραν να αρπάξουν αντικείμενα αξίας» ανέφερε η υπουργός στην ανακοίνωσή της, προσθέτοντας πως η ληστεία ξεκίνησε λίγο αφότου οι σωματοφύλακες τής κατέβηκαν για να αλλάξουν τα λάστιχα.

«Τότε  όταν ξαφνικά εμφανίστηκαν τρεις καλοντυμένοι ένοπλοι, με καλυμμένο το πρόσωπο. «’Ανοιξαν την πόρτα, μου έβαλαν ένα όπλο στο κεφάλι και με διέταξαν να βγω έξω» αφηγήθηκε η υπουργός, περιγράφοντας την (όπως τη χαρακτήρισε) «τραυματική εμπειρία» της.

Οι δράστες ζήτησαν χρήματα, όμως εκείνη δεν είχε επάνω της παρά μονάχα ένα ποσό ίσο με περίπου 10 ευρώ. Δεν το έβαλαν κάτω. Οι ληστές βολεύτηκαν κλέβοντάς της τον φορητό υπολογιστή και το κινητό τηλέφωνό της, τα όπλα των σωματοφυλάκων και άλλα προσωπικά τους είδη.

Οι αρχές διεξάγουν έρευνα για ένοπλη ληστεία.

Η Νότια Αφρική θεωρείται μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο σε ό,τι αφορά την εγκληματικότητα. Περισσότερες από 6.200 ανθρωποκτονίες καταγράφηκαν από την αστυνομία κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, δηλαδή 68 την ημέρα. Σημειώνονται επίσης περισσότερες από 500 ένοπλες ληστείες ημερησίως.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μαζική αστυνομική παρουσία στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια

ΗΠΑ: Νομοσχέδιο για την πάταξη του φερόμενου αντισημιτισμού στα πανεπιστήμια

Βουλή: Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης με τα 158 «Ναι» της ΝΔ

Το Ισραήλ απειλεί με αντίποινα ενάντια της Παλαιστινιακής Αρχής λόγω Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα