ΑΘΗΝΑ
10:01
|
28.04.2024
«Εάν αυτό ισχύει», είπε η Ζαχάροβα, «η υπηρεσία του ΟΗΕ για τα πυρηνικά όπλα και οι διεθνείς επιθεωρητές θα πρέπει να βρίσκονται στο ισραηλινό έδαφος».
Μαρία Ζαχάροβα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σοβαρά ερωτήματα με αποδέκτη το Ισραήλ και την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου έθεσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή τις πρόσφατες απαράδεκτες δηλώσεις του Ισραηλινού ακροδεξιού υπουργού που είναι αρμόδιος για θέματα Ιερουσαλήμ και Εθνικής Κληρονομιάς, Αμιχάι Ελιγιάχου, που είχε προτείνει να ριχθεί ακόμη και ατομική βόμβα στη Λωρίδα της Γάζας για να «τελειώνουν» με τη Χαμάς.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σύμφωνα με πληροφορίες του Ria Novosti, δήλωσε σε ραδιοφωνική συνέντευξη πως οι δηλώσεις του Ισραηλινού αξιωματούχου έθεσαν «τεράστιο αριθμό ζητημάτων» με πρώτο και κύριο αυτό της έμμεσης παραδοχής πυρηνικών όπλων από το Ισραήλ, το οποίο δεν το παραδεχόταν ως σήμερα δημοσίως (αλλά πιστεύεται σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της αμερικανικής ΜΚΟ, Federation of American Scientists πως απαρτίζεται από 90 πυρηνικές κεφαλές).

«Ζήτημα νούμερο ένα: Αποδεικνύεται πως ακούμε επίσημες δηλώσεις για την παρουσία πυρηνικών όπλων. Εάν ναι, πού είναι η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας και οι διεθνείς επιθεωρητές πυρηνικών όπλων;».

Νωρίτερα, το θέμα σχολίασε και ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν, τονίζοντας πως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας «θα πρέπει άμεσα δίχως χρονοτριβή να προβούν σε ενέργεια για τον αφοπλισμό αυτού του βάρβαρου και ρατσιστικού καθεστώτος Απαρτχάιντ» γιατί «αύριο είναι αργά».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα