ΑΘΗΝΑ
00:51
|
17.06.2024
«Εάν αφουγκραστούμε την στάση του κόσμου, θα δούμε ότι χάνουμε υποστήριξη της κοινής γνώμης στην Ευρώπη» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ.
Εχούντ Μπάρακ-πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Εχούντ Μπάρακ, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός του Ισραήλ μεταξύ 1999 και 2001, αλλά και Υπουργός Άμυνας, σε συνέντευξη του στο POLITICO, σχολίασε την κατάσταση του πολέμου του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, εκφράζοντας ανησυχία για αλλαγή της στάσης των συμμαχικών δυνάμεων.

Βλέπουμε ότι τα περιθώρια στενεύουν. Είναι σαφές ότι οδεύουμε προς τριβή με τους Αμερικανούς σχετικά με την επίθεση. Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να υπαγορεύουν στο Ισραήλ τι να κάνει, αλλά δεν μπορούμε και να τους αγνοήσουμε.

«Θα πρέπει να συμφιλιωθούμε με τις αμερικανικές απαιτήσεις μέσα στις επόμενες δύο ή τρεις εβδομάδες, ίσως και πιο σύντομα» σχολίασε, αναφερόμενος στις όλο και συχνότερες εκκλήσεις από στελέχη της Κυβέρνησης, αλλά και Γερουσιαστών των ΗΠΑ για κατάπαυση πυρός, αναγνωρίζοντας ότι η δυτική υποστήριξη εξασθενεί λόγω του αριθμού των νεκρών αμάχων στη Γάζα και των φόβων για έναν πολύ ευρύτερο και ακόμη πιο καταστροφικό πόλεμο στην περιοχή.

«Εάν αφουγκραστούμε την στάση του κόσμου, θα δούμε ότι χάνουμε την υποστήριξη της κοινής γνώμης στην Ευρώπη και σε μια ή δύο εβδομάδες θα αρχίσουμε να χάνουμε την υποστήριξη Ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. Μετά από άλλη μια εβδομάδα η τριβή με τους Αμερικανούς θα βγει στην επιφάνεια», δήλωσε ο Μπάρακ.

Αναφορικά με την Χαμάς, ο πρώην πρωθυπουργός εκτιμά ότι θα πάρει μήνες, έως και χρόνια για να εξολοθρευτεί η οργάνωση, η οποία και είναι ο κύριος πολεμικός στόχος που έθεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τζάκομο Ματεότι: 100 χρόνια από το έγκλημα των μπράβων του Μουσολίνι

Η σιωπή για την Πύλο προετοιμάζει την επόμενη: 1 χρόνος από το κρατικό έγκλημα

Σκληρή κριτική Κακλαμάνη προς την κυβέρνηση

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση επιβραβεύει «πρόθυμα» στελέχη της

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα