ΑΘΗΝΑ
13:02
|
02.05.2024
«Δεν έχει πάει ποτέ στη Γάζα. Δεν πήγε ποτέ να επισκεφθεί και να δει τα γεγονότα επί τόπου», κατηγόρησε ο Πρόεδρος του Ισραήλ την ηθοποιό.
Αντζελίνα Τζολί-Ισαάκ Χέρτσογκ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ανάρτηση της διάσημης Αμερικανίδας ηθοποιού Αντζελίνα Τζολί στο Instagram κατέκρινε ο Ισραηλινός πρόεδρος, Ισαάκ Χέρτσογκ, κατά την συνέντευξη του στο κανάλι Talk Tv με τον Πίερς Μόργκαν.

«Αυτό που συμβαίνει είναι ο σκόπιμος βομβαρδισμός ενός παγιδευμένου πληθυσμού που δεν έχει πού να διαφύγει. Η Γάζα είναι μια υπαίθρια φυλακή για σχεδόν δύο δεκαετίες και γίνεται γρήγορα ομαδικός τάφος. Το 40% των νεκρών είναι αθώα παιδιά. Ολόκληρες οικογένειες δολοφονούνται. Ενώ ο κόσμος παρακολουθεί και με την ενεργή υποστήριξη πολλών κυβερνήσεων, εκατομμύρια Παλαιστίνιοι άμαχοι -παιδιά, γυναίκες, οικογένειες- τιμωρούνται συλλογικά και απανθρωποποιούνται, ενώ στερούνται τρόφιμα, φάρμακα και ανθρωπιστική βοήθεια, ενάντια στο διεθνές δίκαιο» έγραψε η πρώην ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην ανάρτησή της.


«Δεν έχει πάει ποτέ στη Γάζα, δεν έχει έρθει εδώ ποτέ. Δεν πήγε ποτέ να επισκεφθεί και να δει τα γεγονότα επί τόπου», κατηγόρησε ο Πρόεδρος του Ισραήλ την ηθοποιό.

«Η Γάζα είναι φυλακή όχι εξαιτίας του Ισραήλ. Το Ισραήλ αποσύρθηκε από τη Γάζα μέχρι την τελευταία σπιθαμή. Με όλο τον σεβασμό, οι άνθρωποι στη Γάζα γνωρίζουν ότι υπάρχει πόλεμος, αλλά δεν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση που να μην τους επιτρέπει να επιβιώσουν, αντιθέτως, υπάρχει ασφαλής ζώνη που συμφωνήθηκε από το Ισραήλ και την διεθνή κοινότητα στη νότια Γάζα» υποστήριξε και πρόσθεσε πως «ο λαός της Γάζας μπορεί να μετακινηθεί εκεί, ώστε να ξεριζώσουμε αυτό το καθεστώς τρομοκρατίας. Αυτό είναι που ξέρουμε. Η Αντζελίνα Τζολί δεν προσφέρει στον ισραηλινό λαό καμία δυνατότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό της λέγοντας αυτά που λέει».

Τέλος, δήλωσε πως «Η Γάζα είναι μια ιρανική βάση γεμάτη τρομοκρατία, όπου διακινούνται λαθραία τόνοι πυρομαχικών – αυτή είναι η τραγωδία που έπληξε τον λαό της Γάζας».


Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΕΠΑΛ: Από το ξύλο για γειτονιές και οπαδικά στις γροθιές για ένα like ή γιατί κοίταξε το αγόρι της συμμαθήτριας

UNRWA: Άλλοι μπορούν να καλύψουν την απώλεια χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ

Στο Διεθνές Δικαστήριο και η Τουρκία κατά του Ισραήλ

Πεσκόφ: Καμιά ειρήνη με τους όρους του Ζελένσκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα