ΑΘΗΝΑ
17:04
|
06.05.2024
«Απορρίπτω κάθε πρόσκληση από έναν θεσμό που υποστηρίζει την συλλογική τιμωρία του παγιδευμένου πληθυσμού» δήλωσε η ποιήτρια σε ανάρτηση της.
Ρούπι Καούρ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Καναδή ποιήτρια και συγγραφέας, Ρούπι Καούρ, απέρριψε την πρόσκληση του Λευκού Οίκου, για τον εορτασμό της ινδουιστικής γιορτής Ντιβάλι στις 8 Νοεμβρίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την στάση της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν στον πόλεμο του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

«Απορρίπτω κάθε πρόσκληση από έναν θεσμό που υποστηρίζει την συλλογική τιμωρία του παγιδευμένου πληθυσμού- εκ των οποίον το 50% είναι παιδιά» δήλωσε η Καναδή ποιήτρια σε ανάρτηση της.

Η ινδικής καταγωγής συγγραφέας, κατηγόρησε την αμερικανική κυβέρνηση ότι δικαιολογεί τη «γενοκτονία κατά των Παλαιστινίων ανεξάρτητα από το πόσοι καταυλισμοί προσφύγων, εγκαταστάσεις υγείας και χώροι λατρείας έχουν καταστραφεί».

«Απορρίπτουν την έκκληση για ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός – μια δράση που ζητούν τα Ηνωμένα Έθνη, οργανώσεις όπως οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, ο Ερυθρός Σταυρός και η πλειονότητα των χωρών. Πάνω από 10.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί» έγραψε η Ρούπι Καούρ.

Τέλος, ζήτησε από νοτιοασιατική κοινότητα να απαιτήσει εξηγήσεις από την κυβέρνηση λέγοντας πως «ως κοινότητα δεν μπορούμε να παραμείνουμε σιωπηλοί ή σύμφωνοι μόνο και μόνο για “μια θέση στο τραπέζι”. Έχει πολύ υψηλό κόστος σε ανθρώπινες ζωές» συμπληρώνοντας ότι «πρέπει να είμαστε γενναίοι. Τα προνόμια που χάνουμε όταν αντιδράμε δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με αυτά που χάνουν καθημερινά οι Παλαιστίνιοι».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Χτύπημα στην χώρα με Βρετανικά όπλα θα απαντηθεί με χτύπημα σε βρετανική βάση.

Επίθεση στην Ράφα: Καταδικάζουν διεθνείς αξιωματούχοι

Γεραπετρίτης: Πρέπει να αποτραπεί η εισβολή στην Ράφα

Ιρανός Πρόεδρος: Καμιά ανοχή στη σιωνιστική και αντεπαναστατική αποσταθεροποίηση του Ιράκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα