ΑΘΗΝΑ
13:35
|
03.05.2024
Ο Αντόνιο Κόστα φέρεται να εμπλέκεται σε παρατυπίες αναφορικά με προγράμματα εύρεσης και εξόρυξης λιθίου αλλά και συμφωνίες για «πράσινο» υδρογόνο.
Αντόνιο Κόστα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός, Αντόνιο Κόστα, υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του, μετά την έφοδο της αστυνομίας στην επίσημη κατοικία του, στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά.

Οι αστυνομικοί ερεύνησαν την επίσημη κατοικία του Κόστα και συνέλαβαν τον αρχηγό του επιτελείου του, Βίτορ Εσκάρια, σύμφωνα με δήλωση του γενικού εισαγγελέα της Πορτογαλίας.

Η έρευνα για διαφθορά, αφορά προγράμματα εύρεσης και εξόρυξης λιθίου στο βόρειο τμήμα της χώρας, αλλά και συμφωνίες για «πράσινο» υδρογόνο στον δήμο Σίνες της Πορτογαλίας.

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Κόστα έχει υποστηρίξει με ενθουσιασμό τα προγράμματα εξόρυξης λιθίου, σε διάφορες περιοχές της Πορτογαλίας, ως μέρος της ευρύτερης προσπάθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξασφάλιση κρίσιμων πρώτων υλών, με τα σχέδια της κυβέρνησης όμως να έρχονται αντιμέτωπα με σθεναρή αντίσταση, λόγω της χαμηλής ποιότητας των υλικών που πρόκειται να εξορυχτούν και τη δυσανάλογη περιβαλλοντική ζημία που θα προκύψει από την διαδικασία.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Κίνα: Εκτοξεύτηκε το διαστημόπλοιο Chang’e 6 με προορισμό τη Σελήνη

Βρετανία: Πρώτη μεγάλη νίκη του Εργατικού Κόμματος έναντι των Συντηρητικών του Σούνακ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα