ΑΘΗΝΑ
15:59
|
21.06.2024
Ο Αντόνιο Κόστα φέρεται να εμπλέκεται σε παρατυπίες αναφορικά με προγράμματα εύρεσης και εξόρυξης λιθίου αλλά και συμφωνίες για «πράσινο» υδρογόνο.
Αντόνιο Κόστα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός, Αντόνιο Κόστα, υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του, μετά την έφοδο της αστυνομίας στην επίσημη κατοικία του, στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά.

Οι αστυνομικοί ερεύνησαν την επίσημη κατοικία του Κόστα και συνέλαβαν τον αρχηγό του επιτελείου του, Βίτορ Εσκάρια, σύμφωνα με δήλωση του γενικού εισαγγελέα της Πορτογαλίας.

Η έρευνα για διαφθορά, αφορά προγράμματα εύρεσης και εξόρυξης λιθίου στο βόρειο τμήμα της χώρας, αλλά και συμφωνίες για «πράσινο» υδρογόνο στον δήμο Σίνες της Πορτογαλίας.

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Κόστα έχει υποστηρίξει με ενθουσιασμό τα προγράμματα εξόρυξης λιθίου, σε διάφορες περιοχές της Πορτογαλίας, ως μέρος της ευρύτερης προσπάθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξασφάλιση κρίσιμων πρώτων υλών, με τα σχέδια της κυβέρνησης όμως να έρχονται αντιμέτωπα με σθεναρή αντίσταση, λόγω της χαμηλής ποιότητας των υλικών που πρόκειται να εξορυχτούν και τη δυσανάλογη περιβαλλοντική ζημία που θα προκύψει από την διαδικασία.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Μαύρο Λιθάρι- Επαναφορά κυκλοφορίας στην Αθηνών-Σουνίου

Πυρκαγιά στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας- Κάηκαν σπίτια στο χωριό Χωρέμη

Δασική πυρκαγιά στην Αργολίδα -Εκκένωση των οικισμών Δούκα Βρύση και Κεφαλόβρυσο

Σλοβακία: Υπόλογη για προδοσία η προηγούμενη κυβέρνηση για τη βοήθεια στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα