ΑΘΗΝΑ
11:47
|
02.05.2024
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε παρόμοια σύσταση και για την Μολδαβία και την Βοσνία-Ερζεγοβίνη.
Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν- Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανώτατοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης προτείνουν την πρόσκληση της Ουκρανίας σε διαπραγματεύσεις ένταξης, μόλις η κυβέρνηση της χώρας εκπληρώσει τις τελικές προϋποθέσεις που της έχουν τεθεί.

«Οι Ουκρανοί μεταρρυθμίζουν σε μεγάλο βαθμό τη χώρα τους και προετοιμάζονται για ένταξη, τη στιγμή που πολεμούν έναν υπαρξιακό πόλεμο» δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, ανακοινώνοντας την πρόταση της Κομισιόν.

«Η Επιτροπή συνιστά στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία», δήλωσε η Επιτροπή, προσθέτοντας πως οι συνομιλίες θα πρέπει να ξεκινήσουν επισήμως μόλις το Κίεβο ικανοποιήσει τις υπόλοιπες προϋποθέσεις, που αφορούν την καταπολέμηση της διαφθοράς, την υιοθέτηση νόμων σύμφωνα με τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με το lobbying και την ενίσχυση των μέτρων προστασίας των εθνικών μειονοτήτων.

Παρόμοια σύσταση ανακοινώθηκε και για την Μολδαβία και την Βοσνία-Ερζεγοβίνη , ενώ, για την Γεωργία δήλωσαν πως θα μπορέσει να θέσει υποψηφιότητα ένταξης στην Ε.Ε., εφόσον μπορέσει να ανταποκριθεί σε ορισμένες προϋποθέσεις.

Διαβάστε επίσης:


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έρευνα κατά του IDF για δολοφονίες παιδιών στη Δυτική Όχθη

Πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Αποφυλάκιζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος

ΟΟΣΑ για Ελλάδα: Χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης από το Πρόγραμμα Σταθερότητας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα