ΑΘΗΝΑ
02:33
|
01.05.2024
Το 2022 καταγράφηκαν 3.762 κρούσματα σύφιλης, τα υψηλότερα των τελευταίων 30 ετών.
Αυξάνονται τα κρούσματα σύφιλης σε νεογνά στις ΗΠΑ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αριθμός των νεογνών με σύφιλη στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκε πάνω από 10 φορές την τελευταία δεκαετία, ανέφερε την Τρίτη το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Ο οργανισμός ανέφερε ότι το 2022 καταγράφηκαν 3.761 κρούσματα, τα υψηλότερα των τελευταίων 30 ετών, από 334 κρούσματα το 2012. Τα 2022 κρούσματα περιλάμβαναν 231 θνησιγένειες και 51 θανάτους βρεφών.

Εννέα στις δέκα περιπτώσεις μπορεί να είχαν αποτραπεί με έγκαιρο έλεγχο και θεραπεία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, δήλωσε η Λόρα Μπάκμαν, επικεφαλής ιατρός στο Τμήμα Πρόληψης ΣΜΝ του CDC.

Η σύφιλη είναι μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας αν μείνει χωρίς θεραπεία και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορεί να οδηγήσει σε θνησιγένεια, αποβολή, θάνατο βρεφών και νοσηρότητα της μητέρας και του βρέφους.

Με τη γρήγορη θεραπεία των ασθενών, οι επαγγελματίες υγείας θα μπορούσαν να μειώσουν μερικά από τα μεγαλύτερα εμπόδια στη φροντίδα που χρειάζονται ορισμένες μητέρες, είπε η Μπάκμαν.

Η συγγενής σύφιλη εμφανίζεται όταν μια μητέρα με σύφιλη μεταδίδει τη μόλυνση στο μωρό της κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Το CDC συνιστά έλεγχο για σύφιλη κατά την πρώτη επίσκεψη προγεννητικής φροντίδας για τη μείωση της μετάδοσης στο μωρό.

Η βενζαθίνη πενικιλλίνη G είναι η μόνη θεραπεία που συστήνεται για τη σύφιλη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και πρέπει να χορηγείται ως ένεση μιας εφάπαξ δόσης ή σε τρεις δόσεις με απόσταση επτά έως εννέα ημερών, ανάλογα με το στάδιο της μόλυνσης, σύμφωνα με το CDC.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Πορεία κατά της καταστολής στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα