ΑΘΗΝΑ
11:17
|
02.05.2024
Πλεύρης για Διαμαντοπούλου: «Δεν θα δείτε ποτέ να προσδιορίζω το θέμα της μετανάστευσης με βάση το χρώμα».
Η πρώην επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ανησυχία της «να μην γίνει δια της βίας η Ευρώπη σκουρόχρωμη» εξέφρασε η πρώην επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου, στο ετήσιο συνέδριο του Κύκλου Ιδεών με τίτλο «Η Ελλάδα Μετά», που διοργανώθηκε στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Delphi Economic Forum.

«Δεν μιλάει κανένας καθαρά για ένα τεράστιο ζήτημα. Οι κοινωνίες μας δεν μπορούν να ενσωματώσουν μεγάλες ισλαμικές κοινότητες, οι οποίες έχουν τον δικό τους πολιτισμό και τη δική τους θεοκρατική προσέγγιση, η οποία δεν αλλάζει με τίποτα. Αυτό δημιουργεί τεράστιες συγκρούσεις στην κοινωνία. Εδώ, λοιπόν, είναι Αριστερό το να βγαίνεις να υποστηρίζεις τη Χαμάς», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Παίζοντας με τα συντηρητικά αντανακλαστικά και την ανασφάλεια που καλλιεργεί όλα αυτά τα τελευταία χρόνια και η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχοντας αναγάγει σε σύμβολο της πολιτικής της τον φράχτη του Έβρου, η Άννα Διαμαντοπούλου έσπευσε να τρομάξει το κοινό με τη δημογραφική έκρηξη της Αφρικής.

Πριν από λίγες μέρες γύρισα από ένα πάρα πολύ δύσκολο ταξίδι στην Αφρική. Πέρασα από τρεις χώρες, τη Σιέρα Λεόνε, τη Λιβερία και τη Γκάνα. Είναι τρεις χώρες απίστευτα φτωχές. Το 8800% του πληθυσμού είναι κάτω των 35 ετών. Η Αφρική έχει δημογραφική έκρηξη. Μόνο η Νιγηρία το 2045 θα έχει 400 εκατομμύρια, περισσότερα από την Ευρώπη. Όλες αυτές οι χώρες (αφρικανικές) δεν έχουν καμία προοπτική ανάπτυξης. Και είναι γεμάτες με νέους ανθρώπους, που δεν έχουν τι να κάνουν και δεν έχουν τι να φάνε. Αυτό που εύχομαι είναι σε 100 χρόνια να μη γίνει δια της βίας η Ευρώπη σκουρόχρωμη.

«Απορώ ειλικρινά αν αυτό έμαθε από τη θητεία της επί μακρόν σε ευρωπαικούς οργανισμούς: να μιλάει σαν εκπρόσωπος της αποικιοκρατίας και του φυλετισμού του 19ου αιώνα» ήταν το σκληρό σχόλιο του Αλέξη Χαρίτση, που ανέβασε το απόσπασμα από την τοποθέτηση της Άννα Διαμαντοπούλου στην πλατφόρμα Χ.

«Τέτοιες λογικές είναι οι αιμοδότες της άκρας δεξιάς. Η κανονικοποίηση του ρατσισμού, η εργαλειοποίηση της ανασφάλειας, η αδυναμία ουσιαστικής συζήτησης για τις παγκόσμιες ανισότητες εκεί οδηγεί. Και αυτό δεν το αλλάζουν οι όποιοι όρκοι στον “ευρωπαϊκό εκσυγχρονισμό”», τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Αλλά η πιο εντυπωσιακή δήλωση ήταν εκείνη του βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θάνου Πλεύρη, ο οποίος σχολίασε τη ρατσιστική δήλωση Διαμαντοπούλου «να μην γίνει δια της βίας η Ευρώπη σκουρόχρωμη», λέγοντας πως εκείνη προσχώρησε στις δικές του θέσεις.

«Απευθύνεστε σε έναν άνθρωπο που πιστεύει πάρα πολύ στη σκληρή μεταναστετική πολιτική. Είναι θέμα που οι δικές μου προσωπικές θέσεις είναι ακόμα πιο αυστηρές και σκληρές από τις θέσεις που εκφράζει το κόμμα μου. Μπορεί να δείτε πάρα πολλές δηλώσεις μου που έχω επικριθεί, δεν θα δείτε ποτέ να προσδιορίζω το θέμα της μετανάστευσης με βάση το χρώμα» δήλωσε στο Kontra24.

«Η κα. Διαμαντοπούλου είπε επίσης πως η Ευρώπη δεν μπορεί να απορροφήσει ισλαμικούς πληθυσμούς, πράγμα που το λέει η ευρωπαϊκή δεξιά χρόνια. Όχι με όρους φιλετικούς, αλλα γιατί κάποιες χώρες του Ισλάμ έχουν οικοδομήσει τέτοια αξιακά κριτήρια για τη θέση της γυναίκας, την ανεξαρτησία ή το θέμα των αποίκων, που αυτοί οι άνθρωποι -και το ζούμε- έρχονται κάποιες φορές με τάση όχι να αφομοιωθούν, αλλά να επιβάλλουν στην Ευρώπη της δικές τους θέσεις» προσέθεσε.

«Αυτό είναι μια μεταστροφή της σοσιαλδημοκρατίας στη κλασσική θέση ότι οι μεταναστευτικές ροές πρέπει να ελέγχονται και ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να έχει ανοιχτά σύνορα. Άρα δεν θα μου πείτε αν συμφωνώ εγώ με τη κα. Διαμαντοπούλου. Η κα. Διαμαντοπούλου συμφωνεί με πράγματα που έχω εκφράσει» συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Αποφυλάκιζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος

ΟΟΣΑ για Ελλάδα: Χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης από το Πρόγραμμα Σταθερότητας

Ανάληψη ευθύνης για παρέμβαση σε εκδήλωση με ομιλητή τον Χρυσοχοΐδη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα