ΑΘΗΝΑ
00:46
|
12.05.2024
Ο άτυχος άνδρας επιθεωρούσε τη λειτουργία αισθητήρων του ρομπότ σε κέντρο διανομής αγροτικών προϊόντων στην νότια επαρχία Γκγεονγκσάνγκ.
Βιομηχανικό ρομπότ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οικτρό τέλος στη ζωή ενός 40χρονου εργαζόμενου έδωσε σήμερα ένα ρομπότ σε εργοστάσιο της Νότιας Κορέας καθώς απέτυχε να αναγνωρίσει τον άνθρωπο, τον οποίο πέρασε…για κούτα συσκευασίας με αποτέλεσμα να τον συνθλίψει.

Ο άνδρας που εργαζόταν σε εταιρία ρομποτικής επιθεωρούσε τη λειτουργία αισθητήρων του ρομπότ σε κέντρο διανομής αγροτικών προϊόντων στην νότια επαρχία Γκγεονγκσάνγκ.

Σε σχετικό ρεπορτάζ του νοτιοκορεατικού πρακτορείου ειδήσεων Yonhap αναφέρεται πως το φονικό ρομπότ ήταν υπεύθυνο για την ανύψωση κουτιών με πιπεριές και τη μεταφορά τους σε παλέτες. Ξαφνικά, άρπαξε με δύναμη τον εργαζόμενο και πίεσε το σώμα του στον ιμάντα μεταφοράς,συνθλίβοντας το πρόσωπο και το στήθος του με αποτέλεσμα ο άνδρας να μεταφερθεί άσχημα τραυματισμένος σε νοσοκομείο της περιοχής, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Δεν είναι το μόνο εργατικό δυστύχημα με αυτουργό ρομπότ στη Νότια Κορέα καθώς τον περασμένο Μάρτιο ανάλογο περιστατικό καταγράφηκε σε μία αυτοκινητοβιομηχανία. Εκεί ένας 50χρονος εργάτης υπέστη σοβαρό τραυματισμό καθώς παγιδεύτηκε από ένα ρομπότ ενώ εργαζόταν στον τομέα κατασκευής ανταλλακτικών αυτοκινήτων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υπηρεσία του ΟΗΕ αναφέρει ότι 150.000 Παλαιστίνιοι έχουν εγκαταλείψει τη Ράφα

Ελεύθερος ο πρώην παραστρατιωτικός ηγέτης της Κολομβίας Σαλβατόρε Μανκούσο

Πώς βραχυκυκλώνουν τα οικεία δίπολα;

Μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση αλληλεγγύης ενάντια στη γενοκτονία των Παλαιστίνιων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα