ΑΘΗΝΑ
16:06
|
30.04.2024
Προφανώς, η «ανάπτυξη» που ορισμένοι οραματίζονται δεν συμβαδίζει με την εργασιακή, ούτε καν με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Η κίνηση των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας που συγκίνησε τον υπουργό Εργασίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης έκοψε την τούρτα των γενεθλίων του στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, στο πλαίσιο εκδήλωσης για την αλλαγή χεριών στην ιδιοκτησία της επιχείρησης, ωστόσο σε άλλα Ναυπηγεία συνδικαλιστές καταγγέλλουν ότι κόβονται δικαιώματα, ενώ πού και πού οι εργοδότες κόβουν και καμιά σφαλιάρα σε εργαζόμενους, όπως συνέβη στη Θεσσαλονίκη.

Προφανώς, η «ανάπτυξη» που ορισμένοι οραματίζονται δεν συμβαδίζει με την εργασιακή, ούτε καν με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Μια ωραία ατμόσφαιρα…

Την έντονη αντίδραση του ΠΑΜΕ και της συνδικαλιστικής παράταξης ΕΜΕΙΣ/ΑΡΚΙ, προκάλεσαν καταγγελίες εργαζομένων για την «προκλητική συμπεριφορά της διοίκησης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, η οποία απαιτεί από τους εργαζόμενους να διαγραφούν από το Σωματείο προκειμένου να προσληφθούν!».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, μετά από πολυετή «ομηρία»  χωρίς καν να τους έχει ακόμη καταβληθεί το σύνολο των οφειλόμενων αποζημιώσεων, οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία βρίσκονται αντιμέτωποι για άλλη μία φορά με αντεργατικές πρακτικές και εκβιασμούς καθώς η διοίκηση απαιτεί προτού υπογράψουν σύμβαση εργασίας να προσκομίσουν βεβαίωση διαγραφής από το Σωματείο του ναυπηγείου «Τρίαινα»!

Μάλιστα, οι καταγγέλλοντες καλούν εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και συνδικάτα, να ενημερώσουν τα μέλη τους για τις «απαράδεκτες μεθοδεύσεις, που επιχειρεί κυβέρνηση και εργοδοσία», εκφράζοντας την πεποίθηση ότι πρόκειται για «εργασιακό  πείραμα, το οποίο αν επιτύχει θα επιχειρηθεί να γενικευθεί».

Παράλληλα, η ΓΣΕΕ τονίζει ότι η υπόθεση εκβίασης, επίθεσης και απειλών σε βάρος 54χρονου εργαζόμενου που ήρθε  στο φως της δημοσιότητας, φανερώνει το μέγεθος του προβλήματος αλλά παράλληλα αναδεικνύει την αναγκαιότητα τέτοια φαινόμενα να καταγγέλλονται και να τιμωρούνται. 

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί κατά πέντε ατόμων, ο εργαζόμενος  σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών καλλωπισμού στη Θεσσαλονίκη, απολύθηκε και όταν διεκδίκησε οικονομικούς όρους της σύμβασής του, δέχθηκε επίθεση και απειλές από συγγενικά πρόσωπα της ιδιοκτήτριας. Στη συνέχεια με τη χρήση σωματικής βίας, του αφαιρέθηκε χρηματικό ποσό και διάφορα αντικείμενα που είχε στην κατοχή του.

Όσο για τις κυβερνητικές τούρτες, οι οποίες τα τελευταία χρόνια δίνουν και παίρνουν στο υπουργείο Εργασίας, τείνουν να μετατραπούν σε.. επικίνδυνο σπορ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συναγερμός στο Ηράκλειο Κρήτης – «Γάζωσαν» αυτοκίνητο με καλάσνικοφ

Λονδίνο: Νεκρός ένας 13χρονος στην επίθεση με σπαθί- Συνελήφθη ο δράστης

Επίθεση Γεωργιάδη σε διαμαρτυρόμενους υγειονομικούς-«Κάφροι, ελάτε αν έχετε τα κότσια»

Κλήση της Κεραμέως στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα