ΑΘΗΝΑ
04:01
|
04.05.2024
Το Μαξίμου πιστεύει ότι είναι αναγκαίο να υπάρξουν ανθρωπιστικές παύσεις του πυρός και συνεχής ροή της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Λωρίδα της Γάζας.
Φωτογραφία από παλιότερο τετ α τετ των Μητσοτάκη-Μακρόν στο Παρίσι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετέχει σήμερα Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, στη Διεθνή Ανθρωπιστική Διάσκεψη για τους Αμάχους στη Γάζα, η οποία  πραγματοποιείται στο Παρίσι.

Η διεθνής διάσκεψη πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι η Ελλάδα απέστειλε ανθρωπιστική βοήθεια στους αμάχους της Λωρίδας της Γάζας. Το φορτίο το οποίο περιλαμβάνει φαρμακευτικό και ιατρικό υλικό έφτασε χθες με αεροσκάφος C-130 στο στρατιωτικό αεροδρόμιο El Arish της Αιγύπτου, όπου το υποδέχθηκε ο πρέσβης της Ελλάδας στο Κάιρο.

Όπως τόνισε ο κ. Μαρινάκης, είναι αναγκαίο να υπάρξουν ανθρωπιστικές παύσεις και συνεχής ροή της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Λωρίδα της Γάζας, κάτι το οποίο τόνισε και ο πρωθυπουργός στην χθεσινή επικοινωνία του με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Άντονι Μπλίνκεν. Ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, επανέλαβε τη θέση της Ελλάδας για το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα και την καταδίκη της τρομοκρατίας της Χαμάς.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στο Politico δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Ελλάδα συμμετάσχει σε θαλάσσιο διάδρομο για βοήθεια στη Γάζα.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καναδάς: Συλλήψεις για τη δολοφονία διακεκριμένου ακτιβιστή Σιχ

Υεμένη: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της Γάζας

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα