ΑΘΗΝΑ
00:47
|
03.05.2024
Το σωματείο SAG-AFTRA κατέληξε σε συμφωνία με τη Συμμαχία Παραγωγών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης με ομόφωνη ψηφοφορία, τερματίζοντας την τετράμηνη απεργία.
Διαδήλωση μελών του SAG-AFTRA στο Χόλυγουντ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά από 118 ημέρες απεργίας της συντεχνίας των ηθοποιών, το σωματείο SAG-AFTRA και τα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο κατέληξαν σε μια δοκιμαστική συμφωνία για ένα νέο συμβόλαιο, γεγονός που θα μπορούσε να ξανά θέσει σε τροχιά τις εργασίες στο Χόλιγουντ εντός μερικών εβδομάδων.

Το σωματείο SAG-AFTRA κατέληξε σε συμφωνία με τη Συμμαχία Παραγωγών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (AMPTP) με ομόφωνη ψηφοφορία, τερματίζοντας την τετράμηνη απεργία.

Η απεργία των ηθοποιών, που συνέπεσε με την απεργία των σεναριογράφων, παρέλυσε τη βιομηχανία του θεάματος και έχει καθυστερήσει τις εργασίες σε πολλές μεγάλες τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες.

Οι ηθοποιοί διεκδικούσαν καλύτερες αμοιβές και εγγυήσεις σχετικά με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης.

Η πρόεδρος του SAG-AFTRA, η ηθοποιός Φραν Ντρέσερ, δημοσίευσε: «Τα καταφέραμε!!!!» Ευχαρίστησε τα μέλη «για τη συμμετοχή και την πάλη για αυτήν την ιστορική συμφωνία!».

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής Ντάνκαν Κράμπτρι-Άιρλαντ δήλωσε ότι «σίγουρα υπήρξαν κάποια δάκρυα, πολλά μεγάλα χαμόγελα, πολλές αγκαλιές» όταν επιτεύχθηκε η συμφωνία.

Το τριετές συμβόλαιο θα «κάνει μια μακροπρόθεσμη διαφορά για το μέλλον των μελών μας σε αυτόν τον κλάδο», πρόσθεσε.

Το συνδικάτο ανέφερε ότι η αξία της συμφωνίας ξεπερνά το 1 δισ. δολάρια και περιλαμβάνει αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς, ένα νέο μπόνους «συμμετοχής σε πλατφόρμες ροή» και περισσότερες προστασίες κατά της αναπαραγωγής των εικόνων και των φωνών τους από την τεχνητή νοημοσύνη.

Το SAG-AFTRA δήλωσε ότι η απεργία θα λήξει επίσημα την Πέμπτη, με περισσότερες λεπτομέρειες να ανακοινωθούν μετά από συνάντηση την Παρασκευή.

Το AMPTP δήλωσε ικανοποιημένο που έφτασε στην προσωρινή συμφωνία και «ανυπομονεί να συνεχίσει ο κλάδος το έργο της αφήγησης σπουδαίων ιστοριών».

Είπε ότι η συμφωνία έδωσε στο SAG-AFTRA «τα μεγαλύτερα κέρδη ανά συμβόλαιο στην ιστορία του σωματείο».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα