ΑΘΗΝΑ
14:22
|
13.05.2024
Επανάσταση αναμένεται να φέρει στο χώρο των συσκευών κινητής τηλεφωνίας η μικρή συσκευή Ai Pin της εταιρίας Humane που έφτιαξε ζευγάρι πρώην σχεδιαστών της Apple.
Η μικρή συσκευή κινητής τηλεφωνίας με ενσωματωμένο βοηθό Τεχνητής Νοημοσύνης δίχως οθόνη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επανάσταση στο χώρο των συσκευών κινητής τηλεφωνίας αναμένεται να φέρει μία καινοτόμος συσκευή που λειτουργεί σαν έξυπνο κινητό τηλέφωνο δίχως οθόνη, ενώ θα έχει βοηθό Τεχνητής Νοημοσύνης και μηνιαία συνδρομή 24 δολαρίων πέρα από τα 699 δολάρια που χρειάζεται κανείς για να την αποκτήσει.

Πρόκειται για μία πολύ μικρή συσκευή από τη νεοφυή εταιρία Humane και θυμίζει πολύ τη συσκευή επικοινωνίας, σε μέγεθος κοσμήματος-καρφίτσα της γνωστής σειράς επιστημονικής φαντασίας Star Trek, καθώς καρφιτσώνεται σε ένδυμα που καλύπτει τον θώρακα του χρήστη. Επίσης, το Pin μπορεί να δείχνει ειδοποιήσεις με ένα πράσινο λέιζερ στην παλάμη του χρήστη.

Σύμφωνα με τη διαδικτυακή ιστοσελίδα The Verge, η νέα έξυπνη συσκευή επικοινωνίας δίχως οθόνη που κυκλοφόρησε σήμερα, 9 Νοεμβρίου 2023, και συνοδεύεται από έναν φορτιστή και δύο ενισχυτές μπαταρίας παρέχοντας δεδομένα κινητής τηλεφωνίας και αποθηκευτικό χώρο σε υπολογιστικό νέφος (cloud), χρησιμοποιεί μια ασύρματη υπηρεσία που λειτουργεί στο δίκτυο της Τ-Mobile. Θα έχει τη δυνατότητα μεταξύ άλλων και υπηρεσιών μετάφρασης, ροής μουσικής, περιλήψεων των εισερχόμενων email και μηνυμάτων.

Οι ιδρυτές της Humane δεν είναι τυχαίοι, ούτε «πρωτάρηδες» στο χώρο του σχεδιασμού συσκευών τεχνολογίας αιχμής καθώς είναι αμφότεροι πρώην σχεδιαστές της Apple.

Ιμράν Σόντρι και την Μπέθανι Μποντζιόρνο

Πρόκειται για τον Ιμράν Σόντρι και την Μπέθανι Μποντζιόρνο (Imran Chaudhri και Bethany Bongiorno) οι οποίοι λανσάρουν το AI Pin σαν ένα πρώτο βήμα προς έναν κόσμο που θα ξεπεράσει τον εθισμό στο Smartphone και την τεχνολογία.

H συσκευή έχει ενσωματωμένο το CPT 4, την τελευταία διαθέσιμη έκδοση που έχει δώσει η OpenAI. Σύμφωνα με τους δημιουργούς, οι χρήστες θα μπορούν να αλληλεπιδρούν με το Pin χρησιμοποιώντας φωνητικές εντολές, ώστε να έχουν πάντα μαζί τους έναν βοηθό Τεχνητής Νοημοσύνης, που θα μπορεί να τους απαντά σαν άνθρωπος μέσω των ενσωματωμένων ηχείων του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αερόστατα στο πεδίο της μάχης: Ποια η χρήση τους;

Βόρεια Κορέα: Νέο σύστημα MLRS με εκτοξευστή 240 χιλιοστών

Τουρκία: Αναβάθμιση των μη επανδρωμένων χερσαίων οχημάτων

Έφτιαξαν τρισδιάστατη ανακατασκευή τμήματος του εγκεφάλου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα