ΑΘΗΝΑ
09:37
|
02.03.2024
«Στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας στη Γάζα. Χωρίς αυτούς, πολλές από τις φρικαλεότητες στο πεδίο θα παρέμεναν αόρατες».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανοικτή επιστολή, με περίπου 700 υπογραφές δημοσιογράφων από ολόκληρο τον κόσμο, δημοσιεύθηκε εχθές, στην οποία καταδικάζουν τις δολοφονικές επιθέσεις των Ισραηλινών δυνάμεων κατά δημοσιογράφων, αλλά και την στάση των δυτικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για την συμμετοχή τους στην απανθρωποποίηση των κάτοικων της Λωρίδας της Γάζας και στην υπονόμευση των Παλαιστινιακών φωνών εν μέσω του πολέμου.

«Περισσότεροι από 10.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί κατά την πολιορκία του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. Στον αριθμό τον νεκρών συμπεριλαμβάνονται και 35 δημοσιογράφοι, με πολλούς άλλους να έχουν τραυματιστεί, συλληφθεί, εξαφανιστεί ή να έχουν δει τις οικογένειές τους να πεθαίνουν» αναφέρουν στην επιστολή οι δημοσιογράφοι.

Στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας στη Γάζα και χαιρετίζουμε τις γενναίες προσπάθειές τους να κάνουν ρεπορτάζ εν μέσω μακελειού και καταστροφής. Χωρίς αυτούς, πολλές από τις φρικαλεότητες στο πεδίο θα παρέμεναν αόρατες.

Οι δημοσιογράφοι ζητούν να σταματήσει η βία κατά των δημοσιογράφων στη Γάζα, καταγγέλλοντας πως δολοφονούνται εν ώρα εργασίας φορώντας τα απαραίτητα διακριτικά, και καλούν τους διευθυντές των ειδησεογραφικών γραφείων στη Δύση να είναι «ξεκάθαροι στην κάλυψη των επαναλαμβανόμενων φρικαλεοτήτων του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μαρούσι: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αγώνα δρόμου

Ο καιρός σήμερα: Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι

Προσφυγή της Νικαράγουας κατά της Γερμανίας για τα όπλα στο Ισραήλ

Άγριος ξυλοδαρμός 35χρονης στη Λάρισα από τον σύντροφό της

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα