ΑΘΗΝΑ
16:59
|
09.06.2026
Ζητούν να τερματιστεί η συνενοχή της βρετανικής κυβέρνησης σε εγκλήματα πολέμου που διαπράττονται στην Παλαιστίνη.
Κατασκευάζει εξαρτήματα πολεμικών αεροσκαφών που χρησιμοποιούνται στον βομβαρδισμό της Γάζας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκατοντάδες εργαζόμενοι στη Βρετανία απέκλεισαν σήμερα το πρωί εργοστάσιο παραγωγής όπλων απαιτώντας από την κυβέρνηση να σταματήσει να προμηθεύει με όπλα το Ισραήλ.

Οι διαδηλωτές, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Δράσης για την Παλαιστίνη, απέκλεισαν τις εισόδους στον χώρο της BAE Systems στο Ρότσεστερ του Κεντ, απαιτώντας «να τερματιστεί η συνενοχή της βρετανικής κυβέρνησης σε εγκλήματα πολέμου που διαπράττονται στην Παλαιστίνη».

Εκπρόσωποι των συγκεντρωμένων ανέφεραν ότι η συγκεκριμένη πολεμική βιομηχανία παρέχει το 15% των εξαρτημάτων των πολεμικών αεροσκαφών F35 stealth που χρησιμοποιούνται στον βομβαρδισμό της Γάζας.

Στην κινητοποίηση, σύμφωνα με τους διοργανωτές, συμμετείχαν περισσότεροι από 400 συνδικαλιστές από τον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης, ακαδημαϊκοί, καλλιτέχνες κ.ά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης – Ήχησε το 112

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη χειρουργού για προληπτική μαστεκτομή χωρίς γονιδιακή ένδειξη

Εργατικό ατύχημα σε ξενοδοχείο της Σύρου – Πτώση εργαζόμενης σε φρεάτιο πισίνας από ύψος

Οργή στη Ρώμη με τον Μπεν Γκβιρ του Ισραήλ για τον χαρακτηρισμό «χώρα της σαγιονάρας» για την Ιταλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα