ΑΘΗΝΑ
10:38
|
10.05.2024
Παρά την ιδιαίτερη αυτή σύμπραξη, τα αιτήματα των μελών του Κογκρέσου, έχουν ως στόχο να προφυλάξουν την δημοσιογραφική ελευθερία.
Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ-Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε επιστολή απευθυνόμενη στον Πρόεδρο των ΗΠΑ,Τζο Μπάιντεν, 16 μέλη του Αμερικανικού Κογκρέσου, αιτούνται την παύση της δίωξης του Τζούλιαν Ασάνζ, με τους υπογράφοντες να προέρχονται από αντίθετες πολιτικές παρατάξεις.

Ανάμεσα στα μέλη που υπογράφουν την επιστολή, βρίσκεται η Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ, των Δημοκρατικών, η οποία, για τα αμερικανικά δεδομένα, τοποθετείται στο πιο αριστερό άκρο του κόμματος.

Την ίδια επιστολή υπογράφει και η αυτοαποκαλούμενη «Χριστιανή Εθνικίστρια», Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν, του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, φανατική υποστηριχτής του Ντόναλντ Τραμπ, και θεωριών συνωμοσίας όπως της συνωμοσίας «QAnon», η οποία αφορά κύκλωμα σατανιστών παιδεραστών στην Ουάσινγκτον.

Παρά την ιδιαίτερη αυτή σύμπραξη, τα αιτήματα των μελών του Κογκρέσου, έχουν ως στόχο να προφυλάξουν την δημοσιογραφική ελευθερία, εκφράζοντας ανήσυχες για το τι αντίκτυπο θα έχει η υπόθεση του Τζούλιαν Ασάνζ στη δημοσιογραφία εν γένει.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρέπει να επιδιώξουν μια ανώφελη ποινική δίωξη που διακινδυνεύει να ποινικοποιήσει συνηθισμένες δημοσιογραφικές πρακτικές, εμποδίζοντας το έργο της ελεύθερης δημοσιογραφίας. Σας προτρέπουμε να διασφαλίσετε ότι αυτή η υπόθεση θα περατωθεί το συντομότερο δυνατόν» δήλωσαν οι υπογράφοντες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

«Δικαιοσύνη στα θύματα της Πύλου»: Συναυλία την Κυριακή στου Ρουφ

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Φοίβο Ιωαννίδη

Δολοφονία Αντώνη Καργιώτη: Παραπομπή με βαρύ κατηγορητήριο ζητά ο εισαγγελέας

Νεκροί σε διαδηλώσεις στο Αφγανιστάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα