ΑΘΗΝΑ
00:40
|
25.02.2024
Το καθεστώς Άσαντ, καθιστά υπεύθυνο το Ισραήλ, για όποιες επιθέσεις από το έδαφος της Συρίας.
Ενώ το Ισραήλ επιτίθεται τακτικά σε στόχους στη Συρία σπάνια επιβεβαιώνει την ευθύνη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επιθέσεις στη Συρία ανακοίνωσε πως εξαπέλυσε ο ισραηλινός στρατός, ως απάντηση στην επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος που έπληξε κτίριο στην πόλη-λιμάνι Εϊλάτ στο νότιο Ισραήλ, χθες Πέμπτη.

«Ο ισραηλινός στρατός επιτέθηκε στη Συρία πριν από λίγο», ανέφερε ο στρατός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσθέτοντας ότι «το συριακό καθεστώς είναι πλήρως υπεύθυνο για οποιεσδήποτε τρομοκρατικές ενέργειες πραγματοποιούνται από το συριακό έδαφος. Ο ισραηλινός στρατός θα απαντήσει αυστηρά σε οποιαδήποτε προσπάθεια να βλάψει το έδαφος του κράτους του Ισραήλ», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ένα μη αναγνωρισμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος χτύπησε ένα αστικό κτίριο στο Εϊλάτ προκαλώντας ελαφριές ζημιές, χθες, Πέμπτη.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού, το κτίριο ήταν σχολείο και μέσα σε αυτό βρισκόταν κόσμος τη στιγμή της έκρηξης. Προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές.

Ενώ το Ισραήλ επιτίθεται τακτικά σε στόχους στη Συρία – συμπεριλαμβανομένων των κύριων διεθνών αεροδρομίων της χώρας – σπάνια επιβεβαιώνει την ευθύνη για τέτοιες επιδρομές, οι οποίες λένε ότι επικεντρώνονται στη Χεζμπολάχ και άλλες ένοπλες ομάδες στο συριακό έδαφος.

Πέρα από το χθεσινό πλήγμα από συριακό έδαφος, οι Χούθι της Υεμένης ανέφεραν επίσης ότι και αυτοί εκτόξευσαν, χθες, βαλλιστικούς πυραύλους προς το Εϊλάτ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αυστρία: Τέσσερις γυναίκες και ένα κορίτσι σκοτώθηκαν στη Βιέννη μέσα σε 24 ώρες

Το μπλοκ ECOWAS αίρει τις κυρώσεις στο Νίγηρα

Ελβετία: Απίθανο να συμμετάσχει η Ρωσία στην ειρηνευτική διάσκεψη για την Ουκρανία

Συζητείται η απελευθέρωση 40 ομήρων στις διαπραγματεύσεις για τη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα