ΑΘΗΝΑ
03:33
|
07.05.2024
Πλήττει το δημόσιο χαρακτήρα των προγραμμάτων απεξάρτησης, υπονομεύει το θεραπευτικό πλουραλισμό και τη θεραπευτική συνέχεια.
Ο αγώνας αυτός αποτελεί για μας κοινωνική και ιστορική ευθύνη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο για θέματα ψυχικής υγείας και εξαρτήσεων που αναμένεται να κατατεθεί το επόμενο διάστημα προς διαβούλευση, δηλώνουν οι εργαζόμενοι της μονάδας απεξάρτησης 18 Άνω, με απόφαση της συνέλευσης που πραγματοποίησαν χθες, Παρασκευή.

Η πρόθεση του υπουργείου Υγείας να συγχωνεύσει όλα τα εγκεκριμένα προγράμματα απεξάρτησης σε έναν νέο ενιαίο οργανισμό ιδιωτικού δικαίου, βρίσκει αντίθετους τους εργαζόμενους του 18 Άνω που διαφωνούν κάθετα με τον διαχωρισμό της απεξάρτησης από την ψυχική υγεία και υπερασπίζονται τον δημόσιο χαρακτήρα των προγραμμάτων απεξάρτησης.

Αναλυτικά η απόφαση ολομέλειας εργαζομένων της μονάδας απεξάρτησης 18 Άνω:

Σήμερα Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023, συγκλήθηκε ολομέλεια των εργαζομένων της Μονάδας Απεξάρτησης 18 Άνω-ΨΝΑ, με αφορμή τις εξαγγελίες του υφυπουργού Υγείας, αρμοδίου για θέματα Ψυχικής Υγείας και Εξαρτήσεων, σχετικά με την πρόθεση ψήφισης νομοσχεδίου, σύμφωνα με το οποίο επιχειρείται η συγχώνευση όλων των εγκεκριμένων προγραμμάτων Απεξάρτησης, σε έναν ενιαίο Οργανισμό Ιδιωτικού Δικαίου.

Η ολομέλεια αποφάσισε ομόφωνα ότι δεν επιθυμεί την ένταξη της σε κανενός είδους Οργανισμό εκτός Εθνικου Συστηματος Υγείας και δεν στηρίζει κατά κανένα τρόπο τον επιχειρούμενο διαχωρισμό της Απεξάρτησης από την Ψυχική Υγεία. Εκφράζουμε δε, την πλήρη αντίθεσή μας στο νομοσχέδιο, γιατί κρίνουμε πως πλήττει το δημόσιο χαρακτήρα των προγραμμάτων απεξάρτησης, υπονομεύει το θεραπευτικό πλουραλισμό και τη θεραπευτική συνέχεια.

Καλούμε την κοινωνία που πάντα ήταν αρωγός και συμπαραστάτης στο 18 Άνω, να σταθεί δίπλα μας στον αγώνα που ξεκινά για την παραμονή μας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ως αναπόσπαστο κομμάτι της Δημόσιας Ψυχικής Υγείας.

Μαζί καλούμε και κάθε κοινωνικό και επιστημονικό φορέα, σωματεία εργαζομένων, συλλόγους γονέων, εκπαιδευτικούς και συλλογικότητες.

Ο αγώνας αυτός αποτελεί για μας κοινωνική και ιστορική ευθύνη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Αρμενία: Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση

Δανία: Χιλιάδες διαδηλώνουν υπέρ της Παλαιστίνης

Ακυρώνεται η τελετή αποφοίτησης στο Κολούμπια λόγω κινητοποιήσεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα