ΑΘΗΝΑ
14:46
|
28.04.2024
Μήνυμα Βαρουφάκη προς τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς.
Πρώην πρόεδρος της Εβραϊκής Φωνής για την Ειρήνη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ισραηλινή ακτιβίστρια Ιρις Χέφετς, πρώην πρόεδρος της Εβραϊκής Φωνής για την Ειρήνη στη Γερμανία, συνελήφθη για ακόμα μία φορά στο Βερολίνο, στην προσπάθειά της να διαμαρτυρηθεί για τη σφαγή των αμάχων στη Γάζα και για την ευρωπαϊκή πολιτική στο Παλαιστινιακό.

Σε μήνυμά του προς τον Kαγκελάριο Ολαφ Σολτς, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρει:

«Η σύλληψη της Ίρις Χέφετς αποτελεί άλμα προς τον ολοκληρωτισμό υπό την εποπτεία ΣΑΣ. Έχετε πολύ λίγο χρόνο για να αντιστρέψετε την πορεία της κυβέρνησής σας προς το σημείο από το οποίο η OΔ της Γερμανίας θα είναι δύσκολο να επιστρέψει».

Η Ίρις Χέφετς είναι Ισραηλινή και ζει στο Βερολίνο από το 2002. Εργάζεται ως ψυχαναλύτρια και είναι πρώην πρόεδρος και σήμερα μέλος του Δ.Σ. της Εβραϊκής Φωνής για την Ειρήνη στη Γερμανία. Στο παρελθόν έχει αντιταχθεί με την ακτιβιστική της δράση στην συνεχιζόμενη γενοκτονία των παλαιστινίων από τις κυβερνήσεις της χώρας της αλλά και στην γερμανική και ευρωπαϊκή πολιτική που ανέχεται τη γενοκτονία αυτή.

Στα μέσα Οκτωβρίου στάθηκε στην πλατεία Hermannplatz στο Βερολίνο σε μια «one woman» διαμαρτυρία κρατώντας μια πινακίδα που έγραφε: «Ως Ισραηλινή και Εβραία: Σταματήστε τη γενοκτονία στη Γάζα». Για την στάση της αυτή συνελήφθη και οδηγήθηκε σε ανάκριση αφού αρνήθηκε να κατεβάσει την πινακίδα μετά τις συστάσεις της αστυνομίας.

Σήμερα η Ιρις Χέφετς συνελήφθη ξανά από τη γερμανική αστυνομία προσπαθώντας να πραγματοποιήσει μια αντίστοιχη διαμαρτυρία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι σε ναυάγιο με μετανάστες στη Σάμο

Εξάρχεια: Μητέρα και δύο παιδιά διασώθηκαν από φλεγόμενο διαμέρισμα

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα