ΑΘΗΝΑ
13:39
|
30.04.2024
Προληπτική εντολή απομάκρυνσης χιλιάδων κατοίκων της πόλης Γκρίνταβικ, στα νοτιοδυτικά της χώρας.
Από τον περασμένο Οκτώβριο έχουν καταγραφεί περισσότερες από 20.000 σεισμικές δονήσεις στα νοτιοδυτικά της Ισλανδίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξαν οι αρχές της Ισλανδίας μετά από μια σειρά σεισμικών δονήσεων, οι οποίες προμηνύουν έκρηξη ηφαιστείου. Μάλιστα οι ισλανδικές αρχές έδωσαν εντολή για την προληπτική απομάκρυνση των χιλιάδων κατοίκων της πόλης Γκρίνταβικ, στα νοτιοδυτικά της χώρας.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ισλανδίας (IMO) ανησυχεί για την πιθανότητα να εξαπλώνονται υπόγεια μεγάλες ποσότητες μάγματος, οι οποίες θα μπορούσαν να βγουν στην επιφάνεια εκεί.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν καταγραφεί χιλιάδες σεισμικές δονήσεις κοντά και περιμετρικά του ηφαιστείου Φραγκαντάλσφιακ. Η πλειονότητα των δονήσεων έχει παρατηρηθεί στη χερσόνησο Ρέικιανες της Ισλανδίας, η οποία ήταν ηφαιστειακά ανενεργή για 800 χρόνια πριν από την έκρηξη του 2021.

Την περασμένη Πέμπτη, η αυξημένη σεισμική δραστηριότητα ανάγκασε τις αρχές να προχωρήσουν στο κλείσιμο της διάσημης Γαλάζιας Λίμνης, αξιοθέατο με μεγάλη επισκεψιμότητα.  Η Γαλάζια Λίμνη δημιουργήθηκε στην καρδιά ενός ηφαιστειακού τοπίου, από ένα ατύχημα όταν μια υπερχείλιση νερού από ένα εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας σχημάτισε μια φυσική πισίνα η οποία σιγά σιγά μεγάλωσε.

Από τον περασμένο Οκτώβριο έχουν καταγραφεί περισσότερες από 20.000 σεισμικές δονήσεις στα νοτιοδυτικά της Ισλανδίας.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας διευκρίνισε ότι η απόφαση για την εκκένωση της περιοχής ελήφθη μετά την ανακοίνωση του IMO ότι δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να φτάσει ως το Γκρίνταβικ η σήραγγας μάγματος που έχει αρχίσει να σχηματίζεται υπογείως.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέες συλλήψεις για την Greek Mafia

Σερβιτόροι εναντίον μαγείρων

Εισβολή της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια-Χημικά και βία κατά διαδηλωτών

Θεσσαλονίκη: 12χρονος απείλησε με μαχαίρι συμμαθητή του 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα