ΑΘΗΝΑ
16:07
|
03.05.2024
Ξανά στον δρόμο στη 1.30μ.μ. οι κάτοικοι και όσοι αντιτίθενται στην καταστροφή των χώρων πρασίνου και την αλλοίωση του χαρακτήρα της περιοχής.
Πορεία στην πλατεία Εξαρχείων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεν σταματούν οι διαμαρτυρίες όσο συνεχίζεται η κοπή των δέντρων στην πλατεία Εξαρχείων στο πλαίσιο των έργων για την κατασκευή του σταθμού του Μετρό, γεγονός που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στη γειτονιά και όχι μόνο.

Ξανά στον δρόμο θα βρεθούν σήμερα Σάββατο (11/11) οι κάτοικοι και όσοι αντιτίθενται στην καταστροφή των χώρων πρασίνου, την αλλοίωση του χαρακτήρα της περιοχής και την εμπορευματοποίηση των Εξαρχείων. Το ραντεβού είναι στη 1.30 μ.μ., στην πλατεία Εξαρχείων.

Ήδη έχει πραγματοποιηθεί μία πολύ μαζική πορεία διαμαρτυρίας στη γειτονιά των Εξαρχείων, τη Δευτέρα οπότε ξεκίνησε η κοπή των δέντρων, και η μάχη κατά της ανάπλασης έχει λάβει ευρύτερα κοινωνικά χαρακτηριστικά με θέση και στην ατζέντα του δημόσιου διαλόγου και της αντιπαράθεσης των κομμάτων της αντιπολίτευσης και άλλων συλλογικών και θεσμικών φορέων με την κυβέρνηση.

Όπως καταγγέλλει η συνέλευση «Όχι Μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων» η «“Ελληνικό Μετρό” συνεχίζει να παρανομεί με την προστασία της Αστυνομίας και τις πλάτες της ασύδοτης κυβέρνησης».

Η συνέλευση αναφέρει στην ανακοίνωση-κάλεσμα για την πορεία

«Τις τελευταίες 5 ημέρες συντελείται ένα έγκλημα στην πλατεία Εξαρχείων. Η “ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ”, ο δήμος Αθηναίων και η κυβέρνηση το ονομάζουν “πρόδρομες εργασίες για την κατασκευή σταθμού μετρό στην πλ. Εξαρχείων”. Εμείς το ονομάζουμε καταστροφή μια πλατείας και καταπάτηση κάθε έννοιας δημοκρατίας.

Σε ένα εσκεμμένα δαιδαλώδες νομικό χάος, όπου η ελληνική κυβέρνηση έχει παραδώσει στην ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ όποιον χώρο ήθελε για δημιουργία εργοταξίου, εξαιρώντας την μάλιστα από τα όσα ισχύουν νομικά για όλα τα δημόσια έργα και θέτοντάς τη σε ειδικό νομικό καθεστώς,

Σε μια δημοτική αρχή που τολμά να βγάζει γλώσσα στους δημότες της την ίδια στιγμή που υπογράφει μνημόνια συνεργασίας, βαρώντας προσοχή σε μεγαλοεργολάβους,

Σε μια κυβέρνηση που με το πρόσχημα της κατασκευής ενός σταθμού μετρό άνοιξε πόλεμο με μια ολόκληρη γειτονιά, διασύροντάς την και στέλνοντας ένστολους κρατικούς δολοφόνους να την πατάξουν.

Απαντάμε με τις φωνές και τα σώματά μας!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ
ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ
ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Ραντεβού στον δρόμο για ακόμα μια φορά το Σάββατο, 11 Νοέμβρη, 1.30μ.μ., στην πλατεία Εξαρχείων»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πακιστάν: Τουλάχιστον 20 νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο

Τροχαίο δυστύχημα στη Βούλα: Από δύο μηχανές παρασύρθηκε η ηλικιωμένη

Υεμένη: Προσφέρουν σπουδές στους αποβλημένους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα