ΑΘΗΝΑ
13:01
|
03.05.2024
Η Ε.Ε. δεν κρύβει τα σχέδιά της να απωθήσει τη Ρωσία από την Κεντρική Ασία και τον Νότιο Καύκασο, δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ.
Σεργκέι Λαβρόφ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) δεν κρύβει τα σχέδιά της να απωθήσει τη Ρωσία από την Κεντρική Ασία και τον Νότιο Καύκασο, δήλωσε την Κυριακή ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μεταδίδει το TASS.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν κρύβει τις προθέσεις της να περιορίσει [τη Ρωσία] με κάθε δυνατό τρόπο και να την απωθήσει από την Κεντρική Ασία και τον Νότιο Καύκασο. Αυτές οι προσπάθειες είναι μάταιες. Ήμασταν ιστορικά παρόντες εδώ και δεν θα εξαφανιστούμε πουθενά. Και οι δύο εταίροι μας και οι σύμμαχοί μας το γνωρίζουν καλά αυτό», δήλωσε ο κορυφαίος διπλωμάτης της Ρωσίας στην εκπομπή Μόσχα. Κρέμλινο. Πούτιν της οποίας το απόσπασμα δημοσιεύτηκε από τον δημοσιογράφο Πάβελ Ζαρούμπιν στο κανάλι του στο Telegram.

Σχολιάζοντας ένα άρθρο που εμφανίστηκε στα δυτικά μέσα ενημέρωσης μετά την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στο Καζακστάν, στην οποία η χώρα της Κεντρικής Ασίας αποκαλούνταν «Η πίσω αυλή του [Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ] Πούτιν», ο Λαβρόφ είπε ότι οι δυτικοί ηγέτες «επιτρέπουν στον εαυτό τους αρκετά ανόητες δηλώσεις».

«Ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν είπε δημόσια κατά την επίσκεψή του στο Καζακστάν ότι ήταν χαρούμενος που αυτή η χώρα δεν θα ήταν ποτέ υποτελής κανενός. Αυτό είναι επίσης πολύ χονδροειδές για τη διπλωματική γλώσσα», είπε ο υπουργός Εξωτερικών.

Νωρίτερα, ο Μακρόν είπε μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Καζακστάν Κασίμ-Τζομάρτ Τοκάγιεφ ότι το Καζακστάν «αρνείται να είναι υποτελές οποιουδήποτε κράτους ισχύος και οικοδομεί μια ισορροπημένη εταιρική σχέση με πολλά από αυτά προς όφελος του καζακικού λαού», σημειώνοντας ότι αυτή η φιλοσοφία ήταν κοντά στη γαλλική.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η διακοπή των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και τι μπορεί να σημαίνει

Ιράν: Ελεύθερο το πλήρωμα του ισραηλινών συμφερόντων πλοίου

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα