ΑΘΗΝΑ
07:53
|
03.05.2024
Ο 82χρονος Καναδός ανάγκαζε γυναίκες να ικανοποιούν σεξουαλικά τον ίδιο και τους συνεργάτες του. Ανέκφραστος ο κατηγορούμενος στο άκουσμα της καταδίκης του.
Ένοχος ο πρώην μεγιστάνας της μόδας, Πίτερ Νάιγκαρντ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένοχος για σεξουαλικές επιθέσεις κρίθηκε ο πρώην μεγιστάνας της μόδας Πίτερ Νάιγκαρντ από δικαστήριο του Τορόντο στον Καναδά. Ο 82χρονος Καναδός Πίτερ Νάιγκαρντ δικαζόταν από το Ανώτατο Δικαστήριο του Οντάριο για πέντε κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης και μία κατηγορία εξαναγκαστικού περιορισμού. Η υπόθεση αφορούσε αδικήματα που διαπράχθηκαν από το 1980 μέχρι και το 2005. Οι ένορκοι τον έκριναν αθώο για την πέμπτη κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης και την κατηγορία του εξαναγκαστικού περιορισμού. 

Ο Νάιγκαρντ άκουσε ανέκφραστος την απόφαση του σώματος των ενόρκων, το οποίο συνεδρίασε για πέντε ώρες μέχρι να καταλήξει στην ενοχή του κατηγορούμενοι. Η ποινή δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί ενώ ο συνήγορος του 82χρονου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο πελάτης του να ασκήσει έφεση. Μάλιστα ο δικηγόρος έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει τις ενάγουσες «χρυσοθήρες» υπαινισσόμενος ότι ο πελάτης διώκεται για οικονομικά οφέλη.

Ο Νάιγκαρντ συνελήφθη στα τέλη του 2020 από την καναδική αστυνομία, κατόπιν αιτήματος των εισαγγελικών αρχών των ΗΠΑ που τον κατηγορούσαν ότι χρησιμοποιούσε τις επιχειρήσεις του για να προσελκύει γυναίκες και νεαρές κοπέλες, ηλικίας από 16 έως 28 ετών, στις ΗΠΑ, τον Καναδά και τις Μπαχάμες και τις ανάγκαζε να ικανοποιούν σεξουαλικά τον ίδιο και τους συνεργάτες του. Περίπου έναν χρόνο αργότερα του ασκήθηκε δίωξη για τους ίδιους λόγους και στο Τορόντο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ζητήσει την έκδοσή του από τον Καναδά, κατηγορώντας τον για διακίνηση ανθρώπων μεταξύ 1990-2020.

Ο Νάιγκαρντ γεννήθηκε στη Φινλανδία αλλά μεγάλωσε στη Μανιτόμπα του Καναδά, όπου ίδρυσε δικές του εταιρείες μόδας και έγινε τελικά ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της χώρας με περιουσία που ξεπερνούσε τα 700 εκατομμύρια δολάρια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αραιώνουν τα δρομολόγια των συγκοινωνιών ως την Τετάρτη του Πάσχα

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά ως το Μεγάλο Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα