ΑΘΗΝΑ
15:57
|
08.05.2024
Ο Λόιντ Όστιν, υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, είπε ότι χτυπήθηκαν δύο εγκαταστάσεις που φέρονται να συνδέονται με τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν.
Έχουν αυξηθεί από την 7η Οκτωβρίου οι επιθέσεις κατά αμερικανικών βάσεων σε Συρία και Ιράκ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αεροπορικές επιδρομές πραγματοποίησαν αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις στη νοτιοανατολική Συρία κατά δύο «εγκαταστάσεων» που φέρονται να συνδέονται με τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν και άλλες φιλοϊρανικές οργανώσεις. Η νέα αεροπορική επιδρομή διατάχθηκε μετά και τις πρόσφατες επιθέσεις που δέχθηκαν το στρατιωτικό προσωπικό αμερικανικών βάσεων στη Συρία και το Ιράκ.

«Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ διεξήγαγαν πλήγματα ακριβείας σε εγκαταστάσεις στην νοτιοανατολική Συρία που χρησιμοποιούσαν οι Φρουροί της Επανάστασης», επίλεκτο σώμα του στρατού του Ιράν, καθώς και «οργανώσεις συνδεόμενες με το Ιράν, σε ανταπόδοση των συνεχιζόμενων επιθέσεων εναντίον του αμερικανικού (σ.σ. στρατιωτικού) προσωπικού στο Ιράκ και στη Συρία», ανέφερε ανακοίνωση του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από το Πεντάγωνο. «Τα πλήγματα έγιναν αντίστοιχα εναντίον εγκατάστασης εκπαίδευσης και ασφαλούς καταφυγίου κοντά στις πόλεις Αλ Μπουκάμαλ και Μαγιαντίν», διευκρίνισε.

Για τον πρόεδρο Μπάιντεν δεν υπάρχει υψηλότερη προτεραιότητα από την ασφάλεια του αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού» και «διέταξε τη σημερινή (χθεσινή) ενέργεια για να καταστεί σαφές ότι οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν τον εαυτό τους, το προσωπικό τους και τα συμφέροντά τους, συμπλήρωσε ο κ. Όστιν.

Αξιωματούχος του Πενταγώνου, ο οποίος μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, διευκρίνισε πως ένας από τους στόχους ήταν αποθήκη όπλων και ο δεύτερος εγκατάσταση «διοίκησης και ελέγχου», διατύπωση που παραπέμπει σε αρχηγείο κάποιου είδους. Η ίδια πηγή πρόσθεσε πως οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονταν ακόμη στη διαδικασία αποτίμησης για το εάν υπήρξαν θύματα.

Υπενθυμίζεται ότι είναι η τρίτη φορά μέσα σε λιγότερες από τρεις εβδομάδες που το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει χτύπημα εγκαταστάσεων στη Συρία που ισχυρίζεται πως συνδέονται με το Ιράν.

Η Ουάσιγκτον διατηρεί ανεπτυγμένους περίπου 900 στρατιωτικούς της στη Συρία και άλλους σχεδόν 2.500 στο Ιράκ στο πλαίσιο επιχειρήσεων εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έφεση κατά της αποφυλάκισης Μιχαλολιάκου από την Εισαγγελία Εφετών Λαμίας

Κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης και ο Ηλίας Κασιδιάρης

Συνεχίζονται οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Ράφα εν αναμονή της εισβολής- Δεκάδες οι νεκροί

ΠΑΣΟΚ: Η Κεραμέως να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την σκηνοθετημένη διάρρηξη στο υπουργείο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα