ΑΘΗΝΑ
13:38
|
03.05.2024
Ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να είναι το μεγάλο φαβορί για την προεδρία των Ρεπουμπλικανών με μεγάλη διαφορά έναντι των υπολοίπων υποψηφίων.
Ο αφροαμερικανός γερουσιαστής της Νότιας Καρολίνα, Τιμ Σκοτ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο γερουσιαστής των Ηνωμένων Πολιτειών Τιμ Σκοτ αποσύρθηκε από την κούρσα για την προεδρία των Ρεπουμπλικανών για το 2024, αφού δεν κατάφερε να ανέλθει πάνω από χαμηλά μονοψήφια ποσοστά στις δημοσκοπήσεις.

Ο Σκοτ, ο μόνος μαύρος Ρεπουμπλικανός στη Γερουσία, είπε στο Fox News το βράδυ της Κυριακής ότι ανέστειλε την εκστρατεία του με βάση τα σχόλια των ψηφοφόρων.

Αναστέλλω την εκστρατεία μου. Νομίζω ότι οι ψηφοφόροι που είναι οι πιο αξιόλογοι άνθρωποι στον πλανήτη ήταν πραγματικά ξεκάθαροι όταν μου λένε: «Όχι τώρα ο Τιμ», είπε στο πρόγραμμα Sunday Night in America.

Ο Σκοτ απέρριψε επίσης την πιθανότητα να συμμετάσχει στις εκστρατείες των αντιπάλων του ως υποψήφιος σύντροφος, λέγοντας ότι «το να είμαι αντιπρόεδρος δεν ήταν ποτέ στη λίστα με τα καθήκοντά μου για αυτήν την εκστρατεία και σίγουρα δεν υπάρχει τώρα».

Ο Σκοτ, ο οποίος μπήκε στην κούρσα των υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος τον Μάιο, βρισκόταν στην έκτη θέση μεταξύ των Ρεπουμπλικανών υποψηφίων με μόλις 2,5 τοις εκατό των ψήφων, σύμφωνα με τον μέσο όρο της RealClearPolitics των πρόσφατων δημοσκοπήσεων.

Ο 58χρονος νομοθέτης της Νότιας Καρολίνας είχε χαρακτηριστεί ένθερμος συντηρητικός με ένα αισιόδοξο όραμα ικανό να θεραπεύσει τις βαθιές πολιτικές διαιρέσεις στις ΗΠΑ.

Η αποχώρηση του Σκοτ έρχεται καθώς οι υπόλοιποι υποψήφιοι αγωνίζονται να μειώσουν τη δημοτικότητα του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος βρίσκεται πολύ πιο μπροστά στις δημοσκοπήσεις παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει τέσσερις ποινικές κατηγορίες.

Ο Σκοτ είναι ο δεύτερος σημαντικός υποψήφιος που εγκαταλείπει την κούρσα τις τελευταίες εβδομάδες. Ο πρώην αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, ο οποίος υπηρέτησε υπό τον Τραμπ, ανέστειλε την εκστρατεία του στα τέλη του περασμένου μήνα.

Ο Σκοτ την Κυριακή αρνήθηκε να υποστηρίξει αμέσως οποιονδήποτε από τους Ρεπουμπλικάνους αντιπάλους του.

«Θα συστήσω στους ψηφοφόρους να μελετήσουν κάθε υποψήφιο και τις υποψηφιότητές τους και ειλικρινά το παρελθόν τους και να πάρουν την καλύτερη απόφαση για το μέλλον της χώρας τους», είπε.

«Ο καλύτερος τρόπος για να είμαι χρήσιμος είναι να μην σταθμίζω ποιον πρέπει να υποστηρίξουν», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Κίνα: Εκτοξεύτηκε το διαστημόπλοιο Chang’e 6 με προορισμό τη Σελήνη

Βρετανία: Πρώτη μεγάλη νίκη του Εργατικού Κόμματος έναντι των Συντηρητικών του Σούνακ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα