ΑΘΗΝΑ
01:32
|
07.05.2024
Μετά την πρόταση μομφής, η βουλευτής Ρασίντα Τλάιμπ που έλαβε θέση υπέρ της Παλαιστίνης, δέχεται πιέσεις για παραίτηση μέσα από ψήφισμα Ρεπουμπλικανών.
Η Αμερικανο-Παλαιστίνια βουλευτής των Δημοκρατικών, Ρασίντα Τλάιμπ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Όλοι οι Ρεπουμπλικανοί στη Γερουσία του Μίσιγκαν των ΗΠΑ υπέγραψαν ψήφισμα με το οποίο καλούν την Αμερικανο-Παλαιστίνια βουλευτή Ρασίντα Τλάιμπ να παραιτηθεί από το αξίωμα λόγω της θέσης που έχει λάβει σχετικά με το Παλαιστινιακό ζήτημα.

Το ψήφισμα εισήχθη από τον γερουσιαστή Άρικ Νέσμπιτ, ο οποίος ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Η βουλευτής Τλάιμπ δεν είναι ικανή να υπηρετήσει στο αξιοπρεπές αξίωμα που κατέχει και οι ηγέτες του Μίσιγκαν θα πρέπει να ενώσουν τις φωνές τους ζητώντας την παραίτησή της. Αυτό δεν είναι κομματικό ζήτημα , αλλά ζήτημα κοινής ηθικής ευπρέπειας».

Αυτό το ψήφισμα μια ημέρα αφότου η Βουλή ψήφισε για την πρόταση μομφής της Τλάιμπ για «προώθηση ψευδών αφηγήσεων» και «έκκληση για την καταστροφή του κράτους του Ισραήλ» στα σχόλιά της για τις συγκρούσεις Ισραήλ-Χαμάς και το αιματοκύλισμα στη Λωρίδα της Γάζας.

«Ενώ, ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών Ρασίντα Τλάιμπ, που εκλέχθηκε να υπηρετήσει τη 12η Περιφέρεια του Κογκρέσου του Μίσιγκαν στο 118ο Κογκρέσο, απάντησε σε αυτές τις τρομοκρατικές επιθέσεις με αναίσθητο και ακατάλληλο τρόπο», ανέφερε το ψήφισμα. «Η εκπρόσωπος Τλάιμπ αρνήθηκε να καταδικάσει τη Χαμάς στην αρχική της απάντηση στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου».

Επιπλέον, το ψήφισμα αναφέρει: «Ενώ, τα προσβλητικά σχόλια και η συμπεριφορά της εκπροσώπου Τλάιμπ έχουν καταδικαστεί ευρέως από ανθρώπους πολλαπλών θρησκειών και εκλεγμένους αξιωματούχους και από τα δύο κόμματα. Οι δηλώσεις της προκάλεσαν μεγάλο πόνο σε ανείπωτο αριθμό κατοίκων του Μίσιγκαν, συμπεριλαμβανομένων πολλών από τους πάνω από 87.000 Αμερικανο-Εβραίων και 2.500 Ισραηλινών πολιτών που αποκαλούν αυτό το κράτος πατρίδα».

Εχθρικές είναι και οι θέσεις συναδέλφων της Τλάιμπ από τους Δημοκρατικούς, καθώς 22 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της πρότασης μομφής της.

Ταυτόχρονα, έχει ξεσπάσει ένα κύμα υπεράσπισης υπέρ της Ρασίντα Τλάιμπ, ακόμα και από Εβραίους Αμερικανούς πολίτες -κάποιοι επιζώντες του Ολοκαυτώματος-, οι οποίοι καταδικάζουν τις «φασιστικές» πρακτικές του Κογκρέσου και της Γερουσίας, διεκδικώντας να σταματήσει ο πόλεμος στην Παλαιστίνη και άμεση κατάπαυση του πυρός.

Η Μαριόν Ίνγκραμ, μια 87χρονη επιζήσασα του Ολοκαυτώματος και ακτιβίστρια της ειρήνης, δήλωσε ότι είναι «ντροπή» να αποκαλείται η βουλευτής Ρασίντα Τλάιμπ ως αντισημίτης επειδή μιλούσε υπέρ της ζωής των Παλαιστινίων. «Η Ρασίντα Τλάιμπ είναι, στα μάτια μου, ένας ήρωας», τόνισε.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο σκιτσογράφος Κάρλος Λατούφ δημοσίεσε σκίτσο στο οποίο στηλιτεύει την προσπάθεια τόσο των Δημοκρατικών όσο και των Ρεπουμπλικανών πολιτικών να φιμώσουν την Αμερικανο-Παλαιστίνια πολιτικό.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα