ΑΘΗΝΑ
13:44
|
10.05.2024
Πολλά τα κενά στο αφήγημα του 40χρονου αστυνομικού μετά τις δηλώσεις του αδελφού του ανήλικου θύματος και αυτόπτη μάρτυρα στο τραγικό περιστατικό στη Βοιωτία.
Στην ομάδα ΟΠΚΕ ανήκε ο αστυνομικός που πυροβόλησε θανάσιμα τον 17χρονο Ρομ στη Βοιωτία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πολλά τα κενά και τα αναπάντητα ερωτήματα για τις συνθήκες θανάτου του 17χρονου Ρομ, που σκοτώθηκε στη Βοιωτία κατά τη διάρκεια καταδίωξης από την Αστυνομία. Οι δηλώσεις του αδελφού του ανήλικου θύματος ανατρέπουν όλες τις προερχόμενες από την ΕΛ.ΑΣ διαρροές.

Ο 16χρονος αδερφός του νεκρού, ο οποίος ήταν μαζί του στο αυτοκίνητο, δήλωσε στο newsit πως «είναι όλα ψέματα, δεν εκπυρσοκρότησε το όπλο». 

«Ήμασταν με τον αδερφό μου, την κοπέλα του και την αδερφή της. Δεν είχε βγάλει ακόμα το δίπλωμα, τώρα που θα γινόταν 18 θα πήγαινε να το βγάλει. Είχαμε πάρει το αυτοκίνητο για βόλτα. Πηγαίναμε από την Αλίαρτο προς το Λεοντάρι Θηβών. Του έκαναν σινιάλο του αδερφού μου να σταματήσει αλλά επειδή είχε στροφές εκεί, δεν ήθελε γιατί φοβήθηκε μήπως ερχόταν κάποιος και γινόταν κάνα τρακάρισμα», είπε. Και συνεχίζοντας υποστήριξε πως «φοβήθηκε ο αδερφός μου επειδή είχαμε και τα κορίτσια μέσα. Λίγο πιο πέρα, στα 800 μέτρα άναψε τα αλάρμ και σταμάτησε».

Ο αδερφός του 17χρονου νεκρού και αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι «ο αστυνομικός κατέβηκε από το αμάξι με νεύρα, πλησίασε, χτύπησε με το όπλο το τζαμί, από την μεριά του αδερφού μου με δύναμη. Άνοιξε την πόρτα ο αδερφός μου, δεν πρόλαβε να κατέβει και ο αστυνομικός του έριξε δύο κλωτσιές στα πλευρά, μια στα πόδια, στο καλάμι, τον άρπαξε από την μπλούζα και τον πυροβόλησε. Γέμισε η άσφαλτος αίματα του αδερφού μου. Χωρίς να κάνει τίποτα. Υπάρχουν μαρτυρίες. Ούτε καταδίωξη, ούτε τίποτα. Εκείνη την στιγμή δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι εγώ και τα δύο κορίτσια».

Σύμφωνα με τον 16χρονο «μετά ο αστυνομικός που έριξε στον αδελφό μου, έκλαιγε. Μετά ένας άλλος αστυνομικός πήρε τον αδερφό μου και τον πήγε στο νοσοκομείο της Θήβας. Έφυγα και εγώ με το αμάξι για το νοσοκομείο. Τα κορίτσια έμειναν στο χωριό. Αργά το βράδυ ήρθαν αστυνομικοί στο νοσοκομείο και πήγα να καταθέσω».

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 11/11, όταν αυτοκίνητο με τέσσερις Ρομά δεν σταμάτησε για αστυνομικό έλεγχο στην περιοχή της Αλιάρτου. Ακολούθησε καταδίωξη στην οποία ενεπλάκησαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο οδηγός «προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα και ακινητοποιήθηκε». Στη συνέχεια «οι αστυνομικοί της ομάδας Ο.Π.Κ.Ε. προσέγγισαν το όχημα προκειμένου προβούν σε έλεγχο υψηλού κινδύνου, κατά τη διάρκεια του οποίου ο ελεγχόμενος οδηγός τραυματίστηκε μετά από πυροβολισμό, του οποίου οι συνθήκες τέλεσης ερευνώνται». Ανεπισήμως, η αστυνομία «διαρρέει» πως το θύμα προσπάθησε να αποσπάσει το όπλο αστυνομικού, το οποίο εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα ο νεαρός να πέσει νεκρός.

ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ: Ένα ακόμα όπλο στράφηκε εναντίον ενός Ρομ

«Ένα ακόμα όπλο στράφηκε εναντίον ενός Ρομ, υπό συνθήκες που ‘ακόμη ερευνώνται», ανέφερε μεταξύ άλλων η χθεσινή ανακοίνωση της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά (ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ), εκφράζοντας οργή και θλίψη για τον θάνατο του 17χρονου. 

«Πόση ακόμη έρευνα χρειάζεται για νεκρούς Ρομά μέχρι να αποφασίσουμε ως κράτος και ως κοινωνία να αντιμετωπίσουμε προληπτικά και με θάρρος τον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία για να μην θρηνεί σήμερα ακόμα μια οικογένεια», αναφέρει επίσης, προσθέτοντας πως «ένα πάθημα (Νίκος Σαμπάνης 2021), που έγινε πάθημα (Κώστας Φραγκούλης 2022) και ξαναγίνεται πάθημα σήμερα. Πάντα για Ρομά». 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρέντη: Παραδόθηκε ύποπτος για τον θανάσιμο τραυματισμό αστυνομικού

Αξιωματούχος Πεζοναυτών των ΗΠΑ: «Ο ισραηλινός στρατός καταρρίπτει τα δικά του drones»

Service και συμπερίληψη

Ράφα: Ισραηλινά τανκς «έκοψαν» την πόλη στη μέση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα