ΑΘΗΝΑ
20:30
|
30.04.2024
Μπουλντόζα ρίχνει κορμό δέντρου. Ο Δήμος Αθηναίων και η εταιρεία Ελληνικό Μέτρο προχωρούν κόντρα στις μαζικές αντιδράσεις.
Η πλατεία Εξαρχείων σήμερα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχίζεται το έργο καταστροφής της πλατείας Εξαρχείων με τα 72 δέντρα της ώστε να γίνει ο απαραίτητος χώρος για την κατασκευή του σταθμού Μετρό της Γραμμής 4. Η συλλογικότητα «Όχι Μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων» σε σημερινή της ανάρτηση στο X καταγράφει τη στιγμή μια μπουλντόζα ετοιμάζεται να ρίξει κορμό δέντρου.

Να θυμίσουμε ότι η ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. μετά την έναρξη των «εργασιών» της στην πλατεία Εξαρχείων είχε ενημερώσει ότι, «στην παρούσα φάση κλαδεύεται περίπου το 90% των δέντρων που βρίσκονται εντός της υφιστάμενης εργοταξιακής περίφραξης, προκειμένου να μεταφυτευθούν προσωρινά σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΑΕΠΟ και τις υποδείξεις και την εποπτεία της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων στο φυτώριο του Δήμου Αθηναίων». Το βίντεο δείχνει ότι η φάση του κλαδέματος διαδέχθηκε τη φάση κοπής.

Οι κάτοικοι συνεχίζουν να ζητούν τον τερματισμό των εργασιών. «Στην πλατεία Εξαρχείων σήμερα η Ελληνικό Μετρό και οι εργολάβοι της ξεριζώνουν δέντρα. Είμαστε εκεί. Έλα μαζί μας για να τους σταματήσουμε», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανάρτηση.

Επιπλέον επικαλούμενοι όσα τους είπε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρασίνου σε συνάντησή τους πριν από μερικές ημέρες, οι κάτοικοι επισημαίνουν ότι «όσο μεγαλύτερα σε ηλικία είναι τα δέντρα τόσο λιγότερες πιθανότητες έχουν να σωθούν σε περίπτωση εκρίζωσης και μεταφύτευσης».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Διαμαρτυρία vegans στο Σύνταγμα: «Η σφαγή δεν είναι αγάπη»

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης να αποβάλλει από την κυβέρνηση τον Βαρτζόπουλο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα