ΑΘΗΝΑ
01:07
|
28.04.2024
Ο ισραηλινός στρατός σήμερα στην Τουλκαρέμ επιδόθηκε σε όργιο βίας. Αφού σκότωσε επτά Παλαιστίνιους, κατέστρεψε δρόμους, σπίτια, πλατείες, δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτρισμού.
Η Τουλκαρέμ μετά την επιδρομή του ισραηλινού στρατού
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο στρατός απέδειξαν σήμερα, για μία ακόμη φορά, πως έχουν βάλει στο στόχαστρο τον παλαιστινιακό λαό και όχι τη Χαμάς καθώς κλιμακώνουν μέρα με τη μέρα τη σιδερένια πυγμή και βία σε βάρος πυκνοκατοικημένων προσφυγικών καταυλισμών και πόλεων της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Τα όσα διαπράττουν από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες ως σήμερα νωρίς το απόγευμα στην πόλη Τουλκαρέμ της βόρειας Δυτικής Όχθης αποδεικνύουν την ατζέντα για κλιμάκωση της καταπίεσης ή και του βίαιου εκτοπισμού των Παλαιστινίων.

Ισχυρές δυνάμεις του ισραηλινού στρατού συνοδεία μπουλντόζων, αρμάτων μάχης και τουλάχιστον ενός μαχητικού αεροσκάφους, πραγματοποίησαν από αργά το βράδυ της Δευτέρας ως σήμερα το απόγευμα πολύωρη εισβολή σε προσφυγικό πυκνοκατοικημένο καταυλισμό στην πόλη Τουλκαρέμ προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον επτά Παλαιστινίων (οι πέντε άμαχοι) και τον τραυματισμό 12 άλλων.

Παράλληλα, επιδόθηκαν σε μπαράζ μανιακών καταστροφών σε δρόμους, πλατείες, μνημεία αφιερωμένα στον πρώην ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ αλλά και σε δίκτυα ύδρευσης, ηλεκτρισμού, τηλεπικοινωνιών.

Επιπλέον, προκάλεσαν ζημιές ή ισοπέδωσαν έως 80 κτίρια, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν κατοικίες ή επιχειρήσεις και ένα κέντρο υγείας της οργάνωσης αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες, UNRWA).

Πέραν αυτών απήγαγαν τραυματίες από ασθενοφόρο της Ερυθράς Ημισελήνου  και μετά «βομβάρδισαν» με βροχή δακρυγόνων το δημόσιο νοσοκομείο Thabet Thabet και συνοικίες της Τουλκαρέμ προκαλώντας δύσπνοια σε πολλές δεκάδες αμάχους.

Σε ανάλογες εισβολές και επιθέσεις στα κατεχόμενα εδάφη της Δυτικής Όχθης αλλά και από βάρβαρες επιθέσεις Εβραίων εποίκων που ενθαρρύνονται από την ακροδεξιά κυβέρνηση Νετανιάχου έχουν δολοφονηθεί από τις 7 Οκτωβρίου ως σήμερα τουλάχιστον 196 Παλαιστίνιοι.

Διαβάστε επίσης:


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα