ΑΘΗΝΑ
15:21
|
09.05.2024
Πάνω από 600 περιστατικά τραυματισμών αφορούν σπασμένα άκρα, ακρωτηριασμούς, ηλεκτροπληξίες, τραυματισμούς στο κεφάλι και έναν θάνατο.
Σε τουλάχιστον 600 υπολογίζουν τα εργατικά ατυχήματα στην SpaceX.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκατοντάδες περιπτώσεις σοβαρού τραυματισμού, ακρωτηριασμού, εγκαυμάτων αλλά και ενός εργατικού δυστυχήματος τον Ιούνιο του 2014 καταγράφει πρόσφατη μεγάλη έρευνα του πρακτορείου Reuters σε σχέση με τις άσχημες και πολύ εντατικές εργασιακές συνθήκες  που επικρατούν εδώ και εννιά χρόνια στην ιδιωτική διαστημική εταιρία του δισεκατομμυριούχου, Ίλον Μασκ, SpaceX.

Η μεγάλη έρευνα του πρακτορείου Reuters καταγράφει τον τραυματισμό άνω των 600 υπαλλήλων που εργάζονται στις εγκαταστάσεις της SpaceX, και τα οποία δεν είχαν αναφερθεί, ούτε είχαν γίνει γνωστά ως σήμερα.

Το πρακτορείο επισημαίνει πως αυτό το στοιχείο είναι μόνο «ένα μέρος» του συνολικού αριθμού, τονίζοντας πως τα πάνω από 600 περιστατικά τραυματισμών αφορούν σπασμένα άκρα, ακρωτηριασμούς, ηλεκτροπληξίες, τραυματισμούς στο κεφάλι και έναν θάνατο, του 38χρονου Λόνι Λεμπλανς το 2014 στο Τέξας.

Στιγμιότυπο από το θανατηφόρο τροχαίο σε βάρος υπαλλήλου της SpaceX.

Όπως αποδεικνύεται οι πολλές εκατοντάδες εργαζόμενοι της SpaceX πληρώνουν υψηλό τίμημα (τη σωματική και ψυχική ακεραιότητά τους) επειδή θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία μπροστά στο όραμα του ΄Ιλον Μασκ να φτιάξει την πρώτη αποικία στον πλανήτη Άρη.

Τα κρούσματα σοβαρών εργατικών ατυχημάτων κατέγραψαν ομοσπονδιακοί επιθεωρητές εργασίας, οι οποίοι κατηγορήσαν την διεύθυνση της εταιρίας πως απέτυχε να προστατεύσει ορισμένους από τους εργαζόμενους από «σαφή κίνδυνο». Επίσης υπάρχουν πάνω από 100 εργαζόμενοι που υπέστησαν άσχημα κατάγματα σε άνω και κάτω άκρα, εγκαύματα, τροχαία εν ώρα εργασίας που οδήγησαν σε ακρωτηριασμούς, και σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι.

Καταγγελίες εργαζομένων που συμπεριλαμβάνονται στην έρευνα αναφέρουν επίσης πως διευθυντικά στελέχη της SpaceX παρέκαμψαν τα πρωτόκολλα ασφαλείας και τις δοκιμές προϊόντων με αποτέλεσμα σοβαρούς τραυματισμούς, συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων που υπέστησαν κώμα ή βρήκαν (σπανιότερα) το θάνατο.

Ας σημειωθεί πως ως σήμερα η SpaceX δεν είχε αναφέρει πολλά από τα δεδομένα τραυματισμών στο παρελθόν, κατά παράβαση των κανονιστικών προτύπων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 40χρονου για ενδοοικογενειακή βία- «Κρεμάστηκα από το μπαλκόνι»

Κύπρος: Απέπλευσε πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια για την πλωτή προβλήτα στη Γάζα

Νέες επιθέσεις σε πλοία ανέλαβαν οι Χούθι της Υεμένης

ΛΑΡΚΟ: Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για την απόλυση των εργαζομένων- Κινητοποίηση στο Σύνταγμα την Παρασκευή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα