ΑΘΗΝΑ
15:41
|
03.05.2024
Τα αποψινά επεισόδια σημειώθηκαν στους οικισμούς Ρομά σε Αγία Σοφία και Τσαΐρια Θεσσαλονίκης με αφορμή 17χρονο θύμα αστυνομικής βίας
Από τα αποψινά επεισόδια σε οικισμό Ρομά στη Θεσσαλονίκη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σοβαρά επεισόδια αναφέρθηκαν απόψε και νωρίτερα το απόγευμα σε τουλάχιστον δύο οικισμούς Ρομά στη Θεσσαλονίκη με αφορμή το θάνατο του 17χρονου Ρομ Χρήστου Μιχαλόπουλου από αστυνομικό στη διάρκεια καταδίωξης στην Βοιωτία.

Σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα της Θεσσαλονίκης, typosthes.gr, ομάδα ατόμων Ρομά στον οικισμό «Αγία Σοφία» που βρίσκεται στη Δυτική Θεσσαλονίκη έστησε πύρινο οδόφραγμα καίγοντας λάστιχα και ξύλα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το θάνατο του εφήβου. Στην περιοχή έσπευσαν αστυνομικοί που δέχθηκαν επιθέσεις με πέτρες.

Νωρίτερα, είχαν σημειωθεί επεισόδια με φωτιές στον οικισμό Ρομά «Τσαΐρια» στην Περαία  της ανατολικής Θεσσαλονίκης, τα οποία ωστόσο δεν πήραν μεγαλύτερες διαστάσεις.

Ο 17χρονος Χρήστος Μιχαλόπουλος είναι δυστυχώς ο τελευταίος αλλά όχι ο μόνος νεαρός Ρομ που πέφτει θύμα αστυνομικής βίας. Προηγήθηκαν ο 18χρονος Νίκος Σαμπάνης στο Πέραμα το 2021 και ο 16χρονος Κώστας Φραγκούλης στη Θεσσαλονίκη το 2022.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τροχαίο δυστύχημα στη Βούλα: Από δύο μηχανές παρασύρθηκε η ηλικιωμένη

Υεμένη: Προσφέρουν σπουδές στους αποβλημένους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα