ΑΘΗΝΑ
12:07
|
10.05.2024
Η αποχή ξεκινά την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου και θα επανεξετασθεί μετά από 15 ημέρες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο στόχαστρο του «ψηφιακού εκσυγχρονισμού» της κυβέρνησης βρέθηκαν οι συμβολαιογράφοι, με τον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Αθηνών να κηρύσσει αποχή επ′ αόριστον από τις 20 Νοεμβρίου, λόγω του «Ηλεκτρονικού Φακέλου Μεταβίβασης Ακινήτων»- πρόγραμμα που έχει τεθεί «πιλοτικά» σε λειτουργία από τον Μάρτιο- για τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνονται οι διαδικασίες, υποβαθμίζοντας τον ρόλο τους αλλά και την αξία των συμβολαίων.

Απαντώντας στην ανακοίνωση της αποχής των συμβολαιογράφων, ο υφυπουργός Ψηφιακής ΔιακυβέρνησηςΚωνσταντίνος Κυρανάκης, προχώρησε σε ανάρτηση στο Facebook, όπου υποστήρηξε την ψηφιοποίηση των διαδικασιών αναρωτώμενος «με τι ακριβώς διαφωνούν» οι συμβολαιογράφοι.

Κατά την διάρκεια της αποχής, ο Σύλλογος διευκρινίζει ότι εξαιρούνται οι πράξεις που αφορούν τη σύνταξη πληρεξουσίων, τη σύνταξη ένορκων βεβαιώσεων και τη σύνταξη πράξεων συναινετικής λύσης γάμου.

Ανάμεσα στις πράξεις που θα παύσουν να πραγματοποιούνται, είναι και οι πλειστηριασμοί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Αποκλειστική συνέντευξη στον «Dr.Phil» έδωσε ο Νετανιάχου

«Δικαιοσύνη στα θύματα της Πύλου»: Συναυλία την Κυριακή στου Ρουφ

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Φοίβο Ιωαννίδη

Δολοφονία Αντώνη Καργιώτη: Παραπομπή με βαρύ κατηγορητήριο ζητά ο εισαγγελέας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα