ΑΘΗΝΑ
11:01
|
03.05.2024
Το επίμαχο βίντεο που προέρχεται από κάμερα καταστήματος την επίμαχη ώρα της 28ης Οκτωβρίου δεν συμπεριλαμβάνεται ως τώρα στην δικογραφία της υπόθεσης.
Στιγμιότυπο από το νέο βίντεο που καταγράφει την άσκηση βίας στην 16χρονη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πρώτη επίθεση που δέχθηκε 16χρονη κοπέλα σε αντιφασιστική εκδήλωση στο Νέο Ηράκλειο στις 28 Οκτωβρίου λίγο πριν τον βάρβαρο ξυλοδαρμό της καταγράφει βίντεο που δημοσιεύει για πρώτη φορά το tvxs.gr  και στο οποίο διακρίνονται να τη χτυπούν στο περιθώριο αντιφασιστικής συναυλίας αστυνομικοί των ΟΠΚΕ (σ.σ. Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας είναι ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας με ειδική εκπαίδευση και εξοπλισμό. Ιδρύθηκαν τον Φεβρουάριο του 2001 μετά από απόφαση του τότε αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Ιωάννη Γεωργακόπουλου).

Στα πρώτα καρέ το βίντεο καταγράφει την ίδια και την παρέα της να τρέχουν και να τους κυνηγούν αστυνομικές δυνάμεις των ΟΠΚΕ. Στη συνέχει ένας άνδρας που φοράει full-face και η αμφίεσή του παραπέμπει σε μέλος των ΟΠΚΕ τους ακολουθεί σπεύδοντας να κλωτσήσει την κοπέλα στο κάτω μέρος του σώματος. Η κοπέλα χάνει την ισορροπία αλλά επειδή βρίσκεται τελευταία του πλήθους φαίνεται πως δεν υπάρχει περίπτωση να έχει ποδοπατηθεί από αυτό (όπως ανέφερε αρχικός ισχυρισμός των αρχών).

Αξίζει από την άλλη να επισημανθεί το γεγονός που τονίζουν οι δημοσιογράφοι του ρεπορτάζ πως δηλαδή δεν συμπεριλαμβάνεται ως τώρα στην δικογραφία το επίμαχο βίντεο που προέρχεται από κάμερα καταστήματος την επίμαχη ώρα της 28ης Οκτωβρίου και το οποίο καταγράφει την άσκηση βίας σε βάρος της 16χρονης.

Θέτουν επίσης το εύλογο ερώτημα γιατί κρίθηκε απαραίτητη η παρουσία των ΟΠΚΕ μετά το πέρας αντιφασιστικής συναυλίας.

Δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά…

Επίθεση σαν και αυτή που υπέστη η έφηβη στο Νέο Ηράκλειο πιθανώς από άνδρες των ΟΠΚΕ δεν είναι «μεμονωμένα περιστατικά» αλλά δείχνουν μοτίβο βάρβαρης άσκησης βίας σε βάρος πολιτών, όπως δείχνουν περιστατικά των τελευταίων 2,5 μηνών:

  • Η φονική αστυνομική επίθεση στα Χανιά κατά του Κώστα Μανιουδάκη την 1η Σεπτεμβρίου στη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου.
  • Η επίθεση της 1ης Νοέμβρη ακροδεξιών κατά διαδηλωτών στο σταθμό Μοναστηράκι με τις πλάτες της ΕΛ.ΑΣ
  • Η φονική επίθεση της 11ης Νοέμβρη κατά του 17χρονου Ρομ, Χρήστου Μιχαλόπουλου, από αστυνομικό στη διάρκεια καταδίωξης.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα από τους θεατές

Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά Μητσοτάκη και άλλων πολιτικών

Μάχη δίνει στη ΜΕΘ ο 5χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 10 Μαΐου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα