ΑΘΗΝΑ
20:26
|
27.04.2024
Παρά τη νέα εστίαση στη Μέση Ανατολή, ο Μπάιντεν έχει δεσμευτεί να συνεχίσει τη ροή δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων προς το Κίεβο.
Συνάντηση Μπλίνκεν με τον Αντρίι Γέρμακ, κορυφαίο βοηθό του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν υποσχέθηκε, χθες Δευτέρα, πως οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ουκρανία, προσφέροντάς της βοήθεια για να ξεπεράσει τον χειμώνα, καθώς εκτιμάται ότι οι δυνάμεις της Μόσχας θα χτυπήσουν ξανά τις υποδομές του Κιέβου.

Κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Αντρίι Γέρμακ, κορυφαίο βοηθό του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μεταξύ της τελευταίας περιοδείας του στη Μέση Ανατολή και της συνόδου Ασίας-Ειρηνικού στο Σαν Φρανσίσκο, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών μίλησε με τον Γέρμακ για «βήματα που μπορούμε να κάνουμε μαζί με την Ουκρανία για να ενισχύουμε τις υποδομές της για τον επερχόμενο χειμώνα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ.

Παρά τη νέα εστίαση στη Μέση Ανατολή, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει δεσμευτεί να συνεχίσει τη ροή δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία παρά τον σκεπτικισμό με τον οποίο αντιμετωπίζεται αυτή η στήριξη από μέρη του αντίπαλου Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

«Εμείς, σε όλες τις συνομιλίες μας με την ουκρανική κυβέρνηση, ξεκαθαρίζουμε ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα τους, ότι θα συνεχίσουμε να τους υποστηρίζουμε», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μάθιου Μίλερ. «Τον περασμένο χειμώνα είδαμε τη Ρωσία να προσπαθεί να καταστρέψει ενεργειακές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία. Μπορεί κάλλιστα να το κάνουν ξανά», πρόσθεσε.

Ο Μπάιντεν προσπάθησε να συνδέσει ένα αίτημα προς το Κογκρέσο για 61 δισεκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία με 14 δισεκατομμύρια δολάρια για το Ισραήλ, αλλά οι Ρεπουμπλικάνοι προώθησαν μόνο το τμήμα που αφορούσε το Ισραήλ και το συνέδεσαν με την περικοπή του προϋπολογισμού της αμερικανικής υπηρεσίας είσπραξης φόρων.

Ο Γέρμακ ευχαρίστησε τον Μπλίνκεν για την υποστήριξη των ΗΠΑ στο X, προσθέτοντας ότι οι Ουκρανοί «συγκινήθηκαν» από τις αποκριάτικες στολές των παιδιών του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών. Ο γιος του Blinken πήγε σε μια εκδήλωση του Λευκού Οίκου ντυμένος με τα στρατιωτικά ρούχα κατατεθέν του Ζελένσκι και η κόρη του με τα κίτρινα και μπλε της ουκρανικής σημαίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Λευκορωσία: 7 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την Ουκρανία μέχρι στιγμής φέτος

Εάν οι ΗΠΑ κατασχέσουν τα παγωμένα αποθέματα της Ρωσίας, η Μόσχα μπορεί να απαντήσει ανάλογα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα