ΑΘΗΝΑ
07:18
|
03.05.2024
Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους προς κάθε κατεύθυνση, οι κάτοικοι.
Για περιβαλλοντική καταστροφή κάνουν λόγο οι κάτοικοι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οργή στους κατοίκους του Σταθμού Αγγίστας Σερρών έχει προκαλέσει η απόφαση να κοπούν εκατοντάδες δέντρα, ανάμεσα σε αυτά και δεκάδες αιωνόβιοι πλάτανοι κατά μήκος του ποταμού Αγγίτη, με το πρόσχημα αντιπλημμυρικών έργων.

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, που πραγματοποίησαν συζήτηση το Σάββατο, στο πολιτιστικό κέντρο του χωριού, μόνο στην αντιπλημμυρική θωράκιση δεν συμβάλουν αυτές οι ενέργειες καθώς οι κορμοί και τα κλαδιά των κομμένων δέντρων έχουν εγκαταλειφθεί μέσα στο ποτάμι με βέβαιο κίνδυνο, σε περίπτωση πλημμύρας, να παρασυρθούν και να φράξουν τις καμάρες της αρχαίας γέφυρας με αποτέλεσμα να καταπονηθεί για μια ακόμη φορά με κίνδυνο να καταρρεύσει.

Εκπρόσωποι φορέων της περιοχής και ενεργοί πολίτες κάνουν λόγο για οικολογική καταστροφή και αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να ενημερώσουν πλατιά για το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται και να απαιτήσουν μαζικά το σταμάτημα της κοπής των δένδρων και τον άμεσο καθαρισμό του ποταμού από τα φερτά υλικά.

Ο Σταθμός Αγγίστας είναι ένα μικρό χωριό 150 κατοίκων χτισμένο στο τέλος του γραφικού φαραγγιού του Αγγίτη, που πολλοί αποκαλούν και Grand Canyon της Μακεδονίας, εκεί που σμίγουν τα όρια των νομών Σερρών, Δράμας και Καβάλας στην Ανατολική Μακεδονία. Βόρεια του χωριού διέρχεται ο ποταμός Αγγίτης, παραπόταμος του Στρυμόνα, λίγο μετά την έξοδό του από το επιβλητικό φαράγγι, που εκτείνεται σε μήκος 15 χλμ και ξεκινάει από το χωριό Συμβολή και καταλήγει στον Σταθμό Άγγιστας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια

Εκστρατεία με επικεφαλής τη Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα