ΑΘΗΝΑ
19:58
|
17.05.2024
Η Ελίζαμπεθ Τσούρκοφ απήχθη στη Βαγδάτη πριν από σχεδόν εννέα μήνες και έκτοτε δεν είχε δώσει σημεία ζωής.
Παραδέχεται ότι εργάζονταν για ισραηλινές και αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα ιρακινό δίκτυο μετέδωσε βίντεο που δείχνει την Ισραηλινο-Ρωσίδα ακαδημαϊκό, Ελισάβετ Τσούρκοφ στο πρώτο σημάδι ζωής, μετά την απαγωγή της στη Βαγδάτη πριν από σχεδόν εννέα μήνες.

Οι ισραηλινές αρχές αποκάλυψαν τον Ιούλιο ότι η Τσούρκοφ είχε απαχθεί, κατηγορώντας φιλοϊρανούς μαχητές μετά την εξαφάνισή της στο Ιράκ στα τέλη Μαρτίου.

Χθες, Δευτέρα, το Al Rabiaa TV μετέδωσε ένα βίντεο της Tsurkov, το οποίο κοινοποιήθηκε στα κανάλια Telegram φιλοϊρανικών ένοπλων ομάδων στο Ιράκ, και τη δείχνει να φορά ένα μαύρο πουκάμισο και να μιλά στην κάμερα στα εβραϊκά για κάτι περισσότερο από τέσσερα λεπτά.

Το Γαλλικό Πρακτορείο δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα το βίντεο και ήταν αδύνατο να προσδιοριστεί πότε και πού τραβήχτηκε.

Η Τσούρκοφ μιλά στο σύντομο βίντεο για τον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και των μαχητών της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας και αναφέρει ότι κρατείται για περισσότερους από επτά μήνες, χωρίς να προσδιορίζει τους απαγωγείς της ή την τοποθεσία όπου κρατείται.

Διδακτορική φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον και υπότροφος στο Ινστιτούτο Στρατηγικής και Πολιτικής New Lines, η Τσούρκοφ παραδέχεται στο βίντεο ότι εργάζονταν για ισραηλινές και αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών στη Συρία και το Ιράκ, ενώ τονίζει ότι δεν έγιναν προσπάθειες για την απελευθέρωσή της.

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπένζαμιν Νετανιάχου, κατηγόρησε στις αρχές Ιουλίου την Χεζμπολάχ του Ιράκ ότι την κρατά, αλλά η ένοπλη ομάδα αρνείται κάθε εμπλοκή στην εξαφάνισή της.

Η Τσούρκοφ, η οποία πιθανότατα είχε εισέλθει στο Ιράκ με το ρωσικό της διαβατήριο, είχε ταξιδέψει στη χώρα ως μέρος των διδακτορικών της σπουδών.

Αργότερα, τον Ιούλιο, η ιρακινή κυβέρνηση δήλωσε ότι είχε ξεκινήσει έρευνα σχετικά με την εξαφάνισή της, αλλά έκτοτε δεν έχει ανακοινώσει κανένα εύρημα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αττική: Σύλληψη 52χρονου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

ΠΟΥ: Η Γάζα δεν έχει λάβει καμία ιατρική προμήθεια από τις 6 Μαΐου

Εντοπίστηκαν τρία πτώματα ομήρων της Χαμάς

Disiecta Membra #13: Το «Λυξόνταρμα» ή «Of Mice and Men»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα