ΑΘΗΝΑ
01:55
|
02.05.2024
Τα θύματα κακοποιήθηκαν από μέλη του προσωπικού του οργανισμού, κατά την έξαρση της πανδημίας έμπολα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έγγραφα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που δόθηκαν στη δημοσιότητα αποκαλύπτουν το μέγεθος της απαξίωσης του οργανισμού απέναντι στο σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης γυναικών στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό από υπαλλήλους του την περίοδο της πανδημίας του Έμπολα στην αφρικανική χώρα.

Κατά την επίσκεψη εκπροσώπου του οργανισμού στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, με σκοπό την υποστήριξη των θυμάτων του σκανδάλου σεξουαλικής κακοποίησης από προσωπικό του οργανισμού κατά τη διάρκεια της πανδημίας Έμπολα, ο ΠΟΥ φέρεται να αποζημίωσε τελικά με μόλις 250 δολάρια ανά άτομο, τις 104 γυναίκες που κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης ή εκμετάλλευσης από το προσωπικό του οργανισμού.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, το ποσό δόθηκε έτσι ώστε να «στηρίξει» οικονομικά τα θύματα, κάποια από τα οποία είχαν κυοφορήσει στο ενδιάμεσο, αν και το ποσό το οποίο έλαβαν- εκτός του ότι καλύπτει τα έξοδα επιβίωσης στη χώρα για λιγότερο από 4 μήνες- αντιστοιχεί μόλις στο 1% από τα 2 εκατομμύρια που βρίσκονται στο ταμείο του Οργανισμού για την «υποστήριξη θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης».

Σύμφωνα με έγγραφα του οργανισμού, το 1/3 των θυμάτων που έχουν ταυτοποιηθεί δεν μπόρεσαν να βρεθούν, ώστε να λάβουν το βοήθημα, και περίπου 12 γυναίκες αρνήθηκαν την «προσφορά».

Τα χρήματα αυτά δόθηκαν στα θύματα μόνο αφότου ολοκλήρωσαν εκπαιδευτικά προγράμματα «παραγωγής εισοδήματος», πιθανώς λόγω της πολιτικής του ΟΗΕ για την πληρωμή αποζημιώσεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα