ΑΘΗΝΑ
10:18
|
04.05.2024
Σωστός «παράδεισος» οι φυλακές των κατοχικών αρχών στην Δυτική Όχθη που έχει στήσει η υποτιθέμενη «μοναδική δημοκρατία» στη Μέση Ανατολή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις οικτρές συνθήκες κράτησης και τους εξευτελισμούς στους οποίους υποβάλλονται αυτό το διάστημα αρκετοί από τους Παλαιστίνιους δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ που συλλαμβάνονται εδώ και βδομάδες από τις ισραηλινές κατοχικές αρχές στη Δυτική Όχθη  αποκαλύπτει ο δικηγόρος του φωτορεπόρτερ Μουάζ Αμάρνα που συνελήφθη πριν λίγες μέρες από τον ισραηλινό στρατό ενώ κάλυπτε γεγονότα στην περιοχή.

Οι δυνάμεις της υποτιθέμενης «μοναδικής δημοκρατίας» της Μέσης Ανατολής, σύμφωνα με την καταγγελία του δικηγόρου του φωτορεπόρτερ που το Νοέμβρη του 2019 είχε τραυματιστεί σοβαρά στο μάτι από ισραηλινά πυρά στη διάρκεια ρεπορτάζ, τον χτύπησαν και του αρνήθηκαν την ιατρική περίθαλψη ή φάρμακα.

Όταν έμαθαν πως το 2019 τον είχαν χτυπήσει με σφαίρα κοντά στο αριστερό μάτι τον ξαναχτύπησαν στο κεφάλι και έκαναν κακόγουστα «αστεία» για την κατάστασή του, σπάζοντάς του τα γυαλιά όρασης που φορούσε.

Αφότου τον συνέλαβαν δίχως κατηγορίες (στο πλαίσιο της απάνθρωπης «διοικητικής κράτησης» που αντέγραψαν οι Ισραηλινοί από τις βρετανικές κατοχικές αρχές της ιστορικής Παλαιστίνης) τον έβαλαν σε ένα κελί, κατάμεστο από πολλούς άλλους συλληφθέντες, και τον άφησαν να κοιμάται στο πάτωμα δίχως κουβέρτα ή μαξιλάρι.

Του αρνήθηκαν ακόμη και να πλυθεί από τη μέρα της σύλληψής του

Επίσης καθημερινά οδηγείται σε δωμάτιο «ανάκρισης» και υποβάλλεται σε ψυχολογικά βασανιστήρια και βίαιες επιθέσεις.

Εάν ο πολιτισμός μιας χώρας φαίνεται από το επίπεδο διαβίωσης των φυλακισμένων της, όπως είχε γράψει κάποτε ο Ρώσος λογοτέχνης Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, τότε αντιλαμβάνεται κανείς και το επίπεδο «πολιτισμού» του σημερινού Ισραήλ επί πρωθυπουργίας Μπέντζαμιν Νετανιάχου…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απάντηση του Γεωργιανού Πρωθυπουργού στις κατηγορίες του Σαρλ Μισέλ

Γιατί η πτώση του Τσάσοφ Γιαρ είναι καμπή στο Ρωσοουκρανικό

Βόλος: Φωτιά το πρωί σε δασική έκταση στο Πήλιο

Οι ΗΠΑ καταδίκασαν τις ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις εναντίον ευρωπαϊκών στόχων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα